דלק פנתה לקפריסין בבקשה להקים מתקן להנזלת גז
הקבוצה פנתה לממשלת קפריסין וביקשה להקים בשטחה מתקן אליו יועבר גז מהמאגרים תמר ולווייתן. המהלך יקל על ייצוא עתידי של הגז
קבוצת דלק פנתה לממשלת קפריסין בבקשה לבחון הקמה של מתקן להנזלת גז בשטחה. כך מדווחת סוכנות הידיעות בלומברג.
בדיווח נאמר שקבוצת דלק, המחזיקה ב-31.25% מקידוח תמר וב-45.34% ממאגר לווייתן (באמצעות אבנר ודלק קידוחים), שלחה מכתב לממשלה הקפריסאית בו ציינה שאת הגז ניתן לספק משני מקורות האנרגיה הללו.
מתקן להנזלת גז הופך למעשה את הגז הטבעי שמופק במעמקי האדמה ממצב צבירה של גז למצב צבירה נוזלי, מה שמאפשר את אכסונו במכליות ייעודיות ושיגורו לשווקים רחוקים. מדובר באחת מאפשרויות הייצוא של הגז למדינות רחוקות, כאשר האפשרות הנוספת היא הקמת צינור תת ימי למרחק של מאות ואלפי קילומטרים שיחבר את מאגרי הגז למדינות שונות בדרום אירופה, כגון טורקיה או יוון.
מאגר הגז תמר מכיל 250 BCM (מיליארד מ"ק) של גז טבעי ויחד עם אספקת הגז המצרי (140 BCM במנות של 7 BCM לשנה לתקופה של 20 שנה) הוא אמור למלא את צרכי האנרגיה של ישראל עד 2035. בשל כך, מאגר לווייתן וכל מאגר נוסף שעתיד להתגלות מיועדים ברובם לייצוא. הקמה משותפת של מתקן הגז, שיהיה בבעלות קבוצת דלק וממשלת קפריסין, עשוי להוזיל את עלויות הפקת הגז ויקל למכור אותו למדינות שונות.
קבוצת דלק סרבה להגיב לידיעה.


