מתחילים להרגיש את הדולר החלש: הרעה של 0.5% במדד תנאי הסחר של ישראל
ברבעון השלישי עלו מחירי יבוא הסחורות בשיעור ממוצע של 1.3%, זאת לעומת עלייה מתונה יותר של 0.8% במדד מחירי הייצוא
ברבעון השלישי של השנה עלו מחירי יבוא הסחורות, ללא יהלומים וחומרי אנרגיה, בשיעור ממוצע של 1.3%. מחירי יבוא מוצרי הצריכה עלו בתקופה זו ב-1.8%, ואילו במחירי הייבוא של מוצרים לצריכה שוטפת, כגון מזון, הלבשה, הנעלה ומוצרים להחזקת משקי הבית, נרשמה עלייה ממוצעת של 2.1%.
לעומת זאת, במחירי יצוא הסחורות, ללא יהלומים, נרשמה ברבעון השלישי של השנה עלייה מתונה יותר, של 0.8%. מדד מחירי הייצוא התעשייתי, ללא יהלומים, עלה בתקופה זו ב- 0.9%. כתוצאה מהעלייה הגבוהה יותר במחירי הייבוא לעומת מחירי הייצוא נרשמה ברבעון השלישי של השנה הרעה של 0.5% במדד תנאי הסחר של ישראל. זאת לעומת שיפור של 2.2% שנרשם בו ברבעון השני של השנה.
מדד תנאי הסחר מוגדר כיחס בין השינוי במחיר הממוצע של מוצרי הייצוא לבין המחיר הממוצע של מוצרי הייבוא. מדדי המחירים בסחר חוץ של ישראל מחושבים בדולרים ולכן הם מושפעים גם מהשינויים בערך הדולר לעומת המטבעות האחרים שבהם נערכות עסקאות הייבוא והייצוא. ברבעון השלישי של השנה המשיך הדולר להיחלש ביחס לרוב המטבעות האחרים.


