$
בארץ

מבצע "החלונות האדומים": רשות המסים פשטה על מכוני ליווי בתל אביב

רשות המסים בגיבוי שוטרי מחלק המוסר בימ"ר ת"א פשטו על 16 מכונים כשב-13 מהם נמצאו ליקויים כגון אי רישום במע"מ ומס הכנסה, אי רישום הכנסות ואי ניהול ספרים

הדר קנה 15:04 25.11.10

 

רשות המסים פשטה על מכוני הליווי בתל אביב. אמש פקדו עשרות מבקרי מע"מ בתגבור שוטרי מחלק מוסר בימ"ר ת"א על מכוני הליווי בבמבצע שכונה "החלונות האדומים" ונוהל ע"י משרד מע"מ תל-אביב 3. במסגרת המבצע הכוח ביקר ב-16 מכונים, כשב-13 מהם נמצאו ליקויים כגון: אי רישום במע"מ ומס הכנסה, אי רישום הכנסות ואי ניהול ספרים.

 

עוד נתפסו 10 מחשבים ואלפי שקלים במזומן וגם מסמכים רבים. כמו כן נגבו עדויות מהנוכחים במקום ואף מהלקוחות.

 

נהיד מכבי, מנהלת משרד מע"מ תל-אביב 3, מציינת כי במבצע זה הוחלט להתמקד בענף מכוני הליווי, בו רוב העסקים אינם רשומים במע"מ ובמס הכנסה והתשלום בו מתבצע ע"י הלקוחות מראש ובמזומן. לדבריה, אלפי השקלים שנתפסו הם מקצת מהיקף הפעילות האמיתית במכונים. זאת בעקבות תצפיות שנערכו במקום מהם עלה כי מדי שעה-שעתיים, מגיע למקום מישהו לאסוף את הכספים שנגבו מהלקוחות. היא עוד הוסיפה ואמרה כי לעסקים, בהם נמצאו ליקויים, יערכו שומות וייגבו החובות וסבירות גבוהה היא שנגד משתמטי המס ינקטו הליכים פליליים.

 

x