$
בארץ

הממשלה אישרה שלוש תוכניות להקמת תחנות כוח חדשות

שתי תוכניות שאושרו הן להקמת תחנות כוח בטכנולוגיית אגירת מים שאובה באזור מנרה והגלבוע, והשלישית היא תחנת הכוח של חברת OPC בנגב. העלות הכוללת - שלושה מיליארד שקל

ליאור גוטמן 15:2622.11.10

ועדת השרים לענייני פנים ושירותים אישרה שלוש תוכניות לקידום תשתיות אנרגיה ותחבורה. מדובר בשתי תוכניות להקמת תחנות כוח בטכנולוגיה של אגירת מים שאובה, ואישור תוכנית מתאר חלקית להקמת תחנת הכוח של חברת OPC מישור רתם שבנגב.

 

התוכניות להקמת תחנות כוח בטכנולוגיית

אגירה שאובה הוכרו ביוני 2009 על ידי הממשלה כפרויקטים בעלי חשיבות לאומית. הסיבה העיקרית היתה רצון לקדם את כושר ייצור החשמל הכללי במשק בכלל ועל ידי אנרגיות מתחדשות בפרט.

 

שיטת האגירה השאובה מנצלת את הפרשי הגבהים של שני מאגרי מים כדי לייצר חשמל. בשעות שבהן נרשמת צריכת חשמל נמוכה נשאבים מים למאגר הגבוה. בזמן שצריכת החשמל עולה מוזרמים המים חזרה ומניעים טורבינה המייצרת חשמל. הפרויקטים המדוברים הם תחנות כוח באזור מנרה והגלבוע, שאמורים להניב יחדיו תוספת של כ-500 מגה וואט חשמל. התחנה במנרה תוקם במורדות המזרחיים של רכס רמות נפתלי על ידי חברת אלקטרה אגירה שאובה ועלות הקמתה נאמת במיליארד שקל. התחנה תפיק כ-200 מגה וואט.

 

התחנה השנייה תוקם בגלבוע על ידי חברת פי. סי . פי (PSP) השקעות, שמוחזקת בידי חברת אלקטרה (38%), אורתם סהר (38%) וחברת א.ר.ז חשמל (24%) ), והיא תפיק כ-300 מגה וואט. עלות ההשקעה בפרויקט זה נאמדת במיליארד וחצי שקל.

 

בשבוע שעבר אישרה רשות החשמל את תעריפי הייצור לטכנולוגיית אגירה שאובה על להספק ארצי מצטבר של 450 מגה וואט. כמו כן הוועדה לתשתיות לאומיות (ות"ל) במשרד הפנים החליטה לאחרונה להעביר להערות הוועדות המחוזיות ולהשגות הציבור תוכנית להקמת תחנת כח בטכנולוגיית אגירה שאובה בהספק של כ-300 מגה ואט באזור כוכב הירדן.

  

בנוסף, תאושר הקמת תחנת הכוח של חברת OPC בנגב. מדובר בתחנת כוח שתעבור על גז טבעי ושתפיק כ-440 מגה וואט. OPC נמצאת בבעלות החברה לישראל והיא עתידה להיות יצרן החשמל הפרטי הראשון בישראל. התחנה אמורה לפעול כבר במהלך 2012, כאשר חברות דייהו ומיצובישי כבר נבחרו להקים ותחזק את תחנת הכוח. עלות הבנייה נאמדת בחצי מיליארד שקל.

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x