לנדאו מודאג: מקים צוות מומחים לפתרון בעיות המימון בקידוח תמר
שר התשתיות: "בכוונתנו לגבש במהירות מסלולים שיאפשרו לשדה תמר לקבל את התמיכה הנדרשת כדי שהפרויקט יעמוד בלוחות הזמנים והגז יגיע למשק במועד"
משרד התשתיות הלאומיות הודיע הערב (שבת) שהשר עוזי לנדאו הנחה להקים "צוות מומחים" לפתרון בעיות שיצוצו במימון פיתוח מאגר הגז "תמר". הצוות יכלול נציגים ממשרד התשתיות הלאומיות, אגף התקציבים באוצר ורשות המסים.
"מדינת ישראל זקוקה לגז טבעי, והפרויקט המשמעותי ביותר בנושא זה ממשיך להיות תקוע. בכוונתנו לגבש במהירות מסלולים שיאפשרו לשדה 'תמר' לקבל את התמיכה הנדרשת על-מנת שהפרויקט יעמוד בלוחות הזמנים והגז יגיע למשק במועד", אמר לנדאו. הוא הוסיף שישראל עלולה למצוא את עצמה במצב מסוכן שבו בשנת 2013 לא יהיה מספיק גז לייצר חשמל. "על משרד התשתיות הלאומיות מוטלת המחויבות לאספקת גז סדירה למשק ובכוונתנו לעשות את כל הדרוש על מנת לעמוד בהתחייבות זו", ציין.
הקמת צוות המומחים נוצר על רקע הקשיים הפיננסים מולם ניצבים חלק משותפות המאגר: בעוד נובל אנרג'י, שמחזיקה ב36% מהשותפות ומנהלת את הפקת הגז בפועל, הודיעה זה מכבר על גיוס ההון הדרוש ממקורות עצמיים, שאר השותפות טרם השלימו את גיוס ההון הדרוש.
קבוצת דלק, שמחזיקה באמצעות אבנר ודלק קידוחים 31.25% מהשותפות, השיגה רק את מימון הביניים בהיקף של 380 מיליון דולר, כאשר המימון הפרויקטאלי טרם הושג. ישראמקו, שמחזיקה ב-28.75%, טרם השיגה גם את מימון הביניים. החשש הגדול הוא שמסקנות ועדת ששינסקי יקשו על השותפות להשיג את ההון הדרוש, מה שיעכב את פיתוח השדות ויגרום לעיכוב בהבאת הגז מעבר לינואר 2013, הוא מועד הפיכת "תמר" למאגר מסחרי.


