$
נדל''ן

מנהטן: מספר הדירות שנמכרו זינק ב-19% ברבעון השלישי

הסיבות לזינוק: התייצבות שוק התעסוקה והירידה בריבית המשכנתאות; המחיר החציוני עלה ב־7.5% ל־914 אלף דולר

סוכנויות הידיעות 16:44 02.10.10

 

מספר הדירות שנמכרו במנהטן זינק ב־19% ברבעון השלישי לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והגיע לרמתו השנייה בגובהה מאז 2008. זאת על רקע התייצבות שוק התעסוקה בעיר והירידה בריביות על המשכנתאות, לשיעורים חסרי תקדים.

 

מספר עסקאות המכירה שהושלמו טיפס ל־2,661 מ־2,230 בתקופה המקבילה אשתקד - כך לפי חברת השמאות מילר סמואל וסוכנות הנדל"ן פרודנשל דגלאס אלימן. המחיר החציוני של דירות שהחליפו ידיים עלה ב־7.5% ל־914 אלף דולר, על רקע הביקושים הגוברים לדירות גדולות יותר. "השוק חזר לרמות נוחות ותקינות", אומר ג'ונתן מילר, נשיא מילר סמואל.

 

שיעור האבטלה בעיר נותר באוגוסט ברמה של 9.4%. המגזר הפיננסי, שהעסיק 433,200 עובדים באוגוסט, רשם עלייה של 500 משרות לעומת 12 החודשים שקדמו לו. מדובר בעלייה הראשונה ב־2010 במגזר. נכסים נשארו בשוק 125 ימים בממוצע, 26% פחות מאשר בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור ההנחות שניתנו על המחיר המבוקש ירד ל־5.8% מ־7.6%.

 

חמישה דו"חות שפורסמו בסוף השבוע מצביעים על עליות במחירי הסגירה של נכסים במנהטן. בראון האריס והחברה־האחות האלסטד פרופרטי דיווחו על מחיר חציוני של 890 אלף דולר לדירות שנמכרו ברבעון, עלייה של 14% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בשבוע שהסתיים ביום שישי, הריבית על משכנתה ל־30 שנה הגיעה ל־4.32%.  
x