$
נדל''ן

יולי בבנקים: ירידה בהיקף המשכנתאות ובמספר הלווים לעומת יוני

עם זאת, במהלך יולי נרשמה ירידה של 13% במספר עסקאות ההלוואות לדיור לעומת החודש המקביל אשתקד

תומר זלצר 21:35 25.08.10

 

היקף המשכנתאות שהעמידו הבנקים בחודש יולי עמד על 4.4 מיליארד שקל, ירידה של כ־10% לעומת החודש הקודם, ועלייה של 30% לעומת יולי 2009. כך עולה מנתונים שפרסם בנק ישראל.

 

מדובר בהיקף משכנתאות השני בגובהו אי פעם, לאחר שבחודש שעבר נקבע שיא של 4.9 מיליארד שקל. ב־12 החודשים האחרונים העמידו הבנקים משכנתאות בהיקף כולל של 44.3 מיליארד שקל.

 

בתחילת יולי נכנסה לתוקף הוראתו של המפקח על הבנקים רוני חזקיהו שהקשיחה את הדרישות מהבנקים ביחס למשכנתאות שניתנות במינוף גבוה.

 

על פי ההוראה, החל מ־1 ביולי נדרשו הבנקים לבצע הפרשה נוספת של 0.75% על משכנתאות שניתנות ביחס מימון (גובה ההלוואה ביחס לשווי הנכס) שגבוה מ־60%. ואולם, למרות יישום ההוראה — עדיין נרשמו ביולי ביצועים גבוהים בענף המשכנתאות. בעבר רמז חזקיהו כי אם שוק המשכנתאות לא יצטנן כתוצאה מהוראתו, הוא ישקול לנקוט צעדים נוספים.

 

עם זאת, במהלך יולי נרשמה ירידה של 13% במספר עסקאות ההלוואות לדיור לעומת החודש המקביל אשתקד. מספר העסקאות ביולי השנה הסתכם ב־7,649. גם בהשוואה לחודש הקודם מדובר בירידה של 12%.

x