$
בארץ

שטייניץ בכינוס ה-OECD: "המשבר סייע לישראל לבצע רפורמות"

שר האוצר השתתף בכינוס השנתי של שרי האוצר של הארגון. בנאומו הודיע שטייניץ כי ישראל אימצה השבוע כלל פיסקלי חדש שקובע כי ניתן להגדיל את תקציב המדינה במקביל להפחתת הגירעון הלאומי

כתב כלכליסט 18:05 27.05.10

 

שר האוצר, יובל שטייניץ, נאם אחר הצהריים בפני משתתפי הכינוס השנתי של שרי האוצר של ארגון ה-OECD. הכינוס נפתח היום במטה הארגון בפריז.

 

שטייניץ הודה להנהלת ה-OECD ולמזכ"ל אנחל גורייה על הזמנת מדינת ישראל להצטרף כחברה מלאה לארגון.

 

שטייניץ בחברת שרי OECD בפריז
שטייניץ בחברת שרי OECD בפריז
"המשבר סייע למדינת ישראל לבצע רפורמות ולקיים חשיבה מחוץ לקופסה", אמר שטייניץ. "אנחנו מנסים כעת לקיים תקציב דו שנתי בפעם השנייה ברציפות ואני מודה לתמיכה של הארגון וקרן המטבע הבינלאומית במהלך החשוב הזה שגורם ליציבות. זמן התכנון והביצוע של הכנת תקציב עומד היום על כמעט 8 חודשים ולכן ההגיון מחייב מעבר לתקציב ארוך טווח".

 

שר האוצר עידכן בכינוס כי ישראל אימצה השבוע כלל פיסקלי חדש שקובע כי ניתן להגדיל את תקציב המדינה במקביל להפחתת הגירעון הלאומי. לבקשת מטה ארגון ה-OECD יעביר בימים הקרובים משרד האוצר מידע מלא על הכלל הפיסקלי החדש כמו גם על הניסיון שנצבר בכל הנוגע לקיום תקציב דו שנתי במדינת ישראל.

x