$
בארץ

לינדנשטראוס: להעמיד לדין משמעתי מי שלא יבצע את דו"חות הביקורת

לדבריו, הגישה שלפיה לאחר הגשת דו"ח הביקורת לפרלמנט מסתיים תפקידו של מבקר המדינה - היא מיושנת: "עיניו של המבקר צריכות להיות פקוחות ואוזניו כרויות גם לאחר הגשת הדו"ח"

תומר אביטל 20:03 08.05.10

 

מבקר המדינה רוצה שיניים. מיכה לינדנשטראוס הכריז אתמול בנאום בבונדסטאג בברלין כי הגישה שלפיה לאחר הגשת דו"ח הביקורת לפרלמנט מסתיים תפקידו של מבקר המדינה - היא מיושנת ואינה תואמת עוד את המציאות.

 

לדבריו, בדמוקרטיה המודרנית הפרלמנט והמחוקק חייבים לתת בידי מבקר המדינה כלי ביצוע מתאימים, באמצעות חקיקה שתאפשר להעמיד לדין משמעתי מי שאינם מבצעים את המלצות הביקורת. "עיניו של המבקר צריכות להיות פקוחות ואוזניו כרויות גם לאחר הגשת הדו"ח" הדגיש.

 

מבקר המדינה נמצא בגרמניה בביקור רישמי כאורחו של מבקר המדינה הגרמני פרופ' דיטר אנגלס. במהלך הביקור נועד מבקר המדינה גם עם נשיא הבונדסטאג פרופ' נורברט לאמרט וביקש את סיועו בשחרור החייל גלעד שליט.

 

ביום שלישי הקרוב יוגש דו"ח מבקר המדינה ליו"ר הכנסת.

 

x