ההוצאה על חשמל בתעשייה ירדה בכ-12% ב-2009
על פי התאחדות התעשיינים חלה ירידה של 9.3% בצריכת החשמל בשנה שעברה, וזאת בעקבות ירידה בפעילות שנבעה מהמיתון במשק
הוצאות החשמל בתעשייה הסתכמו ב-2009 ב-3.9 מיליארד שקל, ירידה של 11.8% ביחס להוצאות שנרשמו בשנת 2008 – כך עולה מנתוני התאחדות התעשיינים. סך צריכת החשמל ירדה בשנה החולפת בשיעור של 9.3%.
נאוה סלע, יו"ר ועדת האנרגיה בהתאחדות התעשיינים, מסבירה שהסיבות לירידה בצריכת החשמל מיוחסות למיתון במשק ולמשבר הכלכלי, שהביאו יחדיו לנסיגה בפעילות ובתפוקות התעשייה בשיעור של כ-6% בהשוואה לשנת 2008. לדבריה, החשמל מהווה תשומת אנרגיה משמעותי במפעלי התעשייה, ובענפים מסוימים ההוצאה על חשמל עשויה להגיע לכ-15% מסל ההוצאות של המפעל. כלל התעשייה בישראל צרכה בשנת 2009 כ-10,318 מיליון קוט"ש, היקף צריכה שקרוב לרבע מכלל צריכת החשמל בישראל.
מפילוח נתוני התאחדות התעשיינים עולה כי בענף הטקסטיל נרשמה בשנה החולפת הירידה החדה ביותר בצריכת החשמל -27%. ענף הציוד החשמלי והאלקטרוני רשם ירידה של 21.9% בצריכת החשמל בהשוואה ל2008; ענף הנייר רשם ירידה של 17.9%; בענף המכרות והמחצבים נרשמה ירידה של 17.5% ואילו ענפי הכימיה ומוצרי נפט רשמו ירידה של 16.8% בהשוואה לצריכת החשמל שנרשמה בשנת 2008.
בדיקה של הנתונים ברבעון האחרון של 2009 מעלה שסך ההוצאות על חשמל בתעשייה הסתכמו ב-935 מיליון שקל, ירידה של כ-4.5% ביחס להוצאות שנרשמו ברבעון האחרון של 2008.


