מרכנתיל שוקי הון: "הורדת מחירי החשמל תקזז עד 0.5% מהאינפלציה"
כך מעריך המנכ"ל משה רבינוביץ'. לדבריו, "הירידה בצפיות לאינפלציה תתרום לרווחיות החברות ותפחית את הלחץ על פישר להעלות את הריבית"
09:23
03.02.10
"הורדת מחירי החשמל ב-9.6%, שעליה התבשרנו השבוע, צפויה לקזז בין 0.3% ל-0.5% נוספים באינפלציה בשנת 2010" - כך מעריך משה רבינוביץ, מנכ"ל מרכנתיל שוקי הון.
לדבריו, "הירידה בציפיות האינפלציוניות והורדת העלויות של החברות, כתוצאה מהוזלת החשמל, יתרמו לרווחיות החברות ויהיו אחד הגורמים למגמה חיובית בשוקי המניות. גם המשקיעים הסולידיים המשקיעים באגרות חוב יהנו ממגמה זו".
רבינוביץ ציין כי "ההשפעה של הורדת מחיר החשמל למשקי הבית בשיעור של 9.6% היא מיידית ותהיה כבר בחודשיים הקרובים. השפעה עקיפה ולא מיידית על המחירים נובעת מהורדת מחירי החשמל ב-16.3% למגזר העסקי והציבורי ומשמעותה ירידה בעלויות, שחלקה תועבר למחירי המוצרים והשירותים לציבור".
רבינוביץ סבור כי ההחלטה תסייע לנגיד בנק ישראל להשאיר את הריבית על כנה בתקופה הקרובה. "הירידה בציפיות האינפלציוניות לכיוון אמצע היעד שקבעה הממשלה מקטינה את הלחץ על הנגיד להעלות את הריבית השקלית. המדדים הקרובים (לחודשים ינואר ופברואר) צפויים להיות שליליים ואם לא יהיו שינויים משמעותיים מהשווקים הבינלאומיים ושער החליפין יישאר יציב, יוכל הנגיד לשמור על הריבית הבסיסית ללא שינוי גם בסוף פברואר".
רבינוביץ ציין כי "למרות שהריבית המוניטרית לא עלתה בחודש שעבר, הריבית הריאלית במשק עלתה בחודש האחרון ב-0.5% ויותר. העלאת הריבית הריאלית מתחילת השנה נובעת מירידה בציפיות האינפלציה ביותר מ-0.5% בחישוב שנתי. הורדת מחירי החשמל תביא כאמור לקיזוז נוסף באינפלציה, ומכאן שהריבית הריאלית במשק תוסיף לעלות בפברואר ובמרץ, גם ללא שינוי בריבית של בנק ישראל".


