ישראל מתחברת לכלכלה
 

בארץ

צילום: יובל חן
שירותי בריאות כללית 
צילום: יובל חן
תגיות קשורות לכתבה
מניות קשורות לכתבה
     

    מחר: שביתה בכללית רפואה משלימה

    זאת, לאחר שההנהלה סירבה להכיר בכח לעובדים כארגון יציג של המטפלים. לדברי אנשי הארגון, השביתה תקיף כ-750 מטפלים, אך בהנהלת כללית רפואה משלימה אומרים כי רוב המטפלים לא ישבתו

    מחר (ג') ישביתו המטפלים בכללית רפואה משלימה את הסניפים. זאת, לאחר שההנהלה סירבה להכיר בכח לעובדים כארגון יציג של המטפלים. לדברי אנשי הארגון, השביתה תקיף כ-750 מטפלים ברחבי הארץ, אך בהנהלת כללית רפואה משלימה אומרים כי רוב המטפלים לא ישבתו בסופו של דבר.

     

    יעל קונש, יו"ר ועד המטפלים, אמרה כי "ההנהלה מאלצת אותנו לנקוט בצעדים חריפים במקום לדבר עמנו". לטענתה, מנסה ההנהלה לסכל את ניסיונות

    ההתארגנות . בהוראה שניתנה למנהלות מרפאות שונות ברחבי הארץ, הונחו עובדי ההנהלה לבדוק ולתעד מיהם העובדים החברים בארגון העובדים. בכוח לעובדים הגישו תלונה למשרד התמ"ת בנושא.

     

    המטפלים התאגדו בכח לעובדים על-מנת לשנות את תנאי ההעסקה לשהם, שלטענתם הם פוגעניים. כך, לדוגמא, הם טוענים כי הם אינם מקבלים שכר כשהם חולים או בחופשה ואינם מקבלים החזר נסיעות. עם זאת, כרגע הוויכוח בין הצדדים הוא העיקר במישור המשפטי, שכן לטענת ההנהלה כח לעובדים אינו מהווה ארגון יציג, משום שלא חברים בו לפחות שליש מכלל העובדים. לטענת כח לעובדים, הוא אינו נדרש לכך, שכן יחידת ההתייחסות שלו היא לעובדי רפואה משלימה בלבד.

     

    מהנהלת כללית רפואה משלימה נמסר: "לא נוכל להסכים לפעול בניגוד לכלל שנקבע בחוק ובפסיקת בתי הדין לעבודה, לפיהם ארגון עובדים יציג חייב למנות לפחות שליש מכלל העובדים במקום העבודה ונכון לרגע זה ארגון העובדים מייצג פחות מ-10% מכלל העובדים. לצערנו, במקום להביא נושא זה לבירור בפורום הראוי (בית הדין לעבודה למשל), או לפעול להשיג שליש מעובדי החברה, בחרו נציגי ארגון העובדים לנקוט בצעדים שפוגעים בחברה, בלקוחותיה ובעובדיה.

     

    "הבהרנו, לא פעם, כי אנו מכבדים את זכות ההתארגנות של העובדים ודלתנו פתוחה להידברות אמיתית עמם אולם, שוב האינטרסים של ארגון העובדים הם שעומדים בראש סדר העדיפויות והעובדים נגררים למאבק לא להם במקום לשבת לשולחן המו"מ".

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    18 תגובות ל ”מחר: שביתה בכללית רפואה משלימה“

    (18 תגובות)
     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע