טראמפ ממשיך במאבק נגד CBS ו-"60 דקות": "מתחפשות ל'חדשות', יש להעניש אותן"
נשיא ארה"ב מתח ביקורת על הרשת בעקבות כתבות על גרינלנד ואוקראינה. בינתיים, רשות התקשורת הפדרלית, שבראשה עומד תומך של טראמפ, מעכבת את מיזוג החברה האם של CBS, ובבית משפט מתנהלת תביעה שהגיש הנשיא נגד הרשת
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הביע "תקווה" בפני רשות התקשורת הפדרלית (FCC) כי זו תטיל סנקציות על CBS בשל שידור תוכניות "60 דקות" שאינן לרוחו. כך מדווחת CNN.
טראמפ, שזעם על "60 דקות" ששודרה ביום ראשון בערב, פרסם ברשת החברתית Truth Social התייחסות למאבק המשפטי המתמשך שלו עם CBS והחברה האם שלה, פרמאונט גלובל, הממתינה לאישור ה-FCC למיזוג עם סקיידאנס.
נשיא ארה"ב אמר כי ברנדן קאר, שאותו מינה לראשות ה -FCC, הוא אדם "מוערך מאוד", והביע תקווה שהוא "יטיל את הקנסות והעונשים המרביים על ההתנהלות הבלתי חוקית".
יצוין כי אין כל ראיות להתנהלות בלתי חוקית מצד CBS. למעשה, יכולתו של קאר להטיל "עונשים" היא מוגבלת למדי, אף שהעיכוב באישור המיזוג של פרמאונט כבר יצר חוסר ודאות בחברה.
מדובר בדוגמה נוספת לאופן שבו לוחץ טראמפ על אנשים שמינה לתפקידים בכירים לפעול נגד מבקריו. בחודשים האחרונים הפגין קאר בגלוי את תמיכתו בתנועה של טראמפ, MAGA, ויזם חקירות נגד כמה אמצעי תקשורת שהנשיא מתח עליהם ביקורת, בהם ABC ו-NBC. בשבוע שעבר צולם קאר עונד סיכה מוזהבת עם קווי המתאר של ראשו של טראמפ. קאר לא הגיב לבקשת CNN להתייחס לפוסט של טראמפ ב-Truth Social.
טראמפ תיאר בפוסט שלו את "60 דקות", מגזין החדשות הנצפה ביותר במדינה: "זו אינה 'תוכנית חדשות', אלא פעילים פוליטיים חסרי יושרה המתחפשים ל'חדשות', ועליהם לשאת באחריות למעשיהם, בעבר ובהווה". הוא הוסיף ש-CBS "ראויה לאבד את רישיונה" לאחר ששידרה ביום ראשון שתי כתבות - אחת על אוקראינה והשנייה על גרינלנד".
למעשה, רשת CBS עצמה אינה פועלת תחת רישיון של ה-FCC, אך התחנות המקומיות שבבעלותה כן. במהלך מערכת הבחירות 2024 הצהיר טראמפ פעמים רבות כי יש לשלול רישיונות מרשתות שאינן לרוחו. מאז כניסתו לתפקיד הוא חזר על דרישה זו פעמיים, כשבשני המקרים CBS הייתה המטרה.
טראמפ היה הן צופה והן מבקר של "60 דקות" במשך שנים. הוא סירב לבקשת הריאיון המסורתית של התוכנית לפני הבחירות בסתיו האחרון, וכאשר יריבתו קמלה האריס הופיעה בתוכנית הוא ראה בכך הזדמנות. טראמפ ותומכיו בתקשורת תקפו את "60 דקות" על שידור חלק אחד מתשובת האריס לשאלה ביום אחד וחלק אחר מתשובתה ביום אחר. CBS הסבירה שערכה את תשובתה משיקולי זמן, בהתאם לסטנדרטים המקובלים בחדשות טלוויזיה, אך טראמפ הציג את הפרשה כקנוניה, בטענה שהרשת שיתפה פעולה כדי לסייע להאריס לנצח בבחירות.
בעקבות הריאיון עם האריס, וימים ספורים לפני הבחירות בנובמבר 2024, הגיש טראמפ לבית משפט בטקסס תביעה נגד CBS בהיקף של 10 מיליארד דולר בטענה בטענה שהריאיון היה "מזויף" ו"מטעה".
ב-CNN מציינים כי התביעה נראתה יותר כמהלך יחסי ציבור פוליטי מאשר הליך משפטי מבוסס, ומספר עורכי דין המתמחים בחופש הביטוי טענו שהתביעה חסרת בסיס. לאחר ניצחון טראמפ בבחירות, כמה בכירים בפרמאונט החלו לנסות להגיע להסדר בתיק, חרף התנגדותם הנחרצת של עיתונאי "60 דקות".
גם לאחר ש-CBS מסרה את התמליל הגולמי ואת הקלטות הריאיון, שהוכיחו כי מדובר בעריכה שגרתית, קאר הותיר את החקירה פתוחה והזמין את הציבור להביע עמדה. הסדר עלול להתפרש כתשלום לטראמפ בתמורה לאישור המיזוג, אך "ניו יורק טיימס" דיווח לאחרונה כי בפרמאונט יש הסבורים כי "האינטרסים התאגידיים הרחבים של החברה אינם מתיישבים עם ניהול מאבק משפטי ממושך" מול נשיא נקמן.
עד כה, לא הושג כל הסדר ו-CBS ממשיכה להיאבק עם טראמפ בבית המשפט. בינתיים, "60 דקות" נותרה נאמנה לייעודה, ומפיקה ריאיונות ותחקירים בערבי יום ראשון. התוכנית הציגה כתבות על השלכות מדיניותו של טראמפ "כמעט מדי שבוע", כפי שהנשיא ציין בזעם ב-Truth Social. לדבריו, הקטעים היו "משמיצים ומכפישים".
בינתיים, עיתונאי CBS בהחלט חשים את הלחץ ההולך וגובר מצד הבית הלבן. בטקס של התעשייה בחודש שעבר, אמרה כתבת "60 דקות" לסלי סטאל, כי היא גאה לקבל את הפרס בתקופה שבה "התיקון הראשון לחוקה היקר שלנו נראה פגיע וכאשר תוכנית '60 דקות' נלחמת על עצם קיומה".