סגור
משבר אקלים

השימוש בפלסטיק: 75% מאוכלוסיית העולם בעד איסור השימוש בכלים חד-פעמיים

לפי סקר בינלאומי של מכון הסקרים IPSOS שבו השתתפו 20 אלף נשאלים מ-28 מדינות, 85% מהנשאלים הצהירו שהם תומכים בהטלת האחריות להפחתת הייצור, השימוש והמחזור של פלסטיק על יצרנים וקמעונאים

75% מאוכלוסיית העולם סבורה שיש לאסור על השימוש בכלי פלסטיק חד-פעמיים מוקדם ככל האפשר – כך לפי סקר בינלאומי של מכון הסקרים IPSOS, שממצאו מתפרסמים לקראת דיונים בוועידה של האו"ם על אמנה בינלאומית להגבלת השימוש בפלסטיק, שתפתח בניירובי ב-28 בפברואר.


הסקר, שממצאיו דווחו ברויטרס, הקיף 20 אלף נשאלים מ-28 מדינות. התמיכה באיסור מהווה עלייה לעומת התמיכה ב-2019, שעמדה על 71% מהנשאלים. בנוסף, מספר הנשאלים שאמרו שהם מעדיפים מוצרים עם פחות אריזות פלסטיק עלה מ-75% ל-82%. כמו כן, 85% מהנשאלים הצהירו שהם תומכים בהטלת האחריות להפחתת הייצור, השימוש והמחזור של פלסטיק על יצרנים וקמעונאים, לעומת 80% בסקר הקודם.

1 צפייה בגלריה
סכו"ם פלסטיק
סכו"ם פלסטיק
סכו"ם פלסטיק
(צילום: שאטרסטוק)

עוד עולה מהסקר ש-90% תומכים באמנה בינלאומית להתמודדות עם זיהום פלסטיק, שיכולה לכלול מאמצים משותפים לאיסוף ומיחזור פלסטיק או צעדים קיצוניים יותר כמו הגבלת הייצור של פלסטיק חד-פעמי. ממצא זה יכול לסייע לתומכי האמנה לעמוד מול הלחץ של תעשיות הנפט והכימיקלים, שפועלות על מנת לשכנע את משתתפי הוועידה שלא להגביל ייצור פלסטיק – תוצר לוואי של נפט.
"אנשים בכל העולם הבהירו את עמדתם", אמר לרויטרס מנהל ארגון הגנת הסביבה WWF, מרקו למברטיני. "הנטל הוא כעת על ממשלות לאמץ אמנות פלסטיק, כדי שנוכל להעלים את זיהום הפלסטיק". בארגון מתריעים עוד שאם חברות האו"ם לא יגיעו לסיכום משמעותי, בעשורים הקרובים ייגרם נזק אקולוגי נרחב שיביא מינים ימיים רבים לסכנת הכחדה ויהרוס מערכות אקולגיות רגישות כמו שוניות אלמוגים ומנגרובים.