שלוש שנים אחרי שהמייסד נשלח לכלא: יצרנית המשאיות החשמליות ניקולה הכריזה על פשיטת רגל
החברה הגישה בקשה לצ'אפטר 11 והודיעה שתחל בהליך מכירה, זאת לאחר שלא נשאר לה מספיק הון להמשך מימון הפעילות שלה. בשיאה הוערכה החברה ב-30 מיליארד דולר, אך מאז הורשע המייסד בהונאה ונידון למאסר
יצרנית המשאיות החשמליות ניקולה הגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל (צ'אפטר 11). "בחודשים האחרונים נקטנו במספר פעולות לגייס הון, להפחית חובות, לנקות את המאזן ולשמור על מזומן כדי להמשיך בפעילות", מסר המנכ"ל סטיב גירסקי. "לדאבונינו, עשינו ככל יכולתנו אך זה לא הספיק כדי להתגבר על האתגרים המשמעותיים שעומדים בפנינו, והדירקטוריון החליט שהגשת צ'אפטר 11 היא הדרך הטובה ביותר תחת הנסיבות הללו לחברה ולבעלי העניין". החברה הודיעה עוד כי תחל בהליך למכירת הנכסים שלה, זאת בהתאם לאישור בית המשפט.
ניקולה מצטרפת בכך לעוד יצרניות מכוניות חשמליות שפשטו בשנים האחרונות את הרגל, ביניהן פיסקר שקרסה בשנה שעברה ולורדסטאון שהגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל ב-2023.
לפי המסמכים שהגישו לבית המשפט, לחברה יש 47 מיליון דולר זמינים למימון הפעילויות שלה עד למציאת קונה. החברה מתכוונת לספק שירותים מוגבלים למשאיות שלה שבשלב זה עדיין בשימוש לפחות עד החודש הבא.
פשיטת הרגל של ניקולה לא הגיעה בהפתעה מוחלטת. החברה פרסמה אזהרות עסק חי בשנתיים האחרונות, בהתחשב בצרכי המימון שלה ובהפסדים המתמשכים. בשנה שעברה סיפקה החברה פחות מ-400 משאיות. לחברה חובות של יותר מ-350 מיליון דולר, בעוד שההכנסות בשלושת הרבעונים הראשונים של 2024 עמדו על 64 מיליון דולר בלבד.
ניקולה הגיעה ב-2020 לשיא שווי השוק שלה של כ-30 מיליארד דולר, שיה גבוה אף יותר משל פורד. היא גם חתמה על חוזה בשווי מיליארדי דולרים עם ג'נרל מוטורס, שבוטל בסופו של דבר. אולם מאז הייתה מעורבת החברה במספר שערוריות. המייסד והמנכ"ל לשעבר טרוור מילטון הורשע ב-2022 בהונאה ובהולכת שולל של המשקיעים, ונידון לארבע שנות מאסר.