ההתייעלות בממשל בארה"ב: 20 אלף עובדים נענו לתוכנית הפרישה מרצון
תוכנית הפרישה מרצון שהוצגה בשבוע שעבר כוללת 8 חודשי שכר למתפטרים. המטרה: קיצוץ של 10% בכוח העבודה הפדרלי וחיסכון של 100 מיליארד דולר בשנה. הנשארים יידרשו לוותר על העבודה מהבית. האיום: פיטורים - אם לא יהיו מספיק מתנדבים
אלון מאסק יכול להיות מרוצה. יותר מ-20 אלף עובדים פדרליים, המייצגים כ-1% מכלל כוח האדם הפדרלי, חתמו על תוכנית הפרישה מרצון במסגרתה ימשיכו לקבל שכר עד סוף ספטמבר, כך לפי דיווח בבלומברג.
בשבוע שעבר שלח אגף משאבי אנוש בבית הלבן מכתב ליותר מ-2 מיליון עובדי ממשל, ובו הציע להם שמונה חודשי שכר למי שיתפטר עד יום חמישי. מכיוון שנותר עוד יום לדדליין בממשל מעריכים כי המספרים יעלו אף יותר עד אז. אם כי יש לקחת בחשבון שבין העובדים שהסכימו לתנאים, יש גם כאלה שממילא התכוונו לפרוש בחודשים הקרובים. בעשור האחרון פרשו בכל שנה בממוצע 62 אלף עובדים פדרליים.
התוכנית היא חלק ממאמציו של מאסק, שמונה על ידי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לעמוד במשרד חדש לשיפור היעילות הממשלתית, לצמצם משמעותית את כוח העבודה הפדרלי. טראמפ ומאסק מקווים כי באמצעות התוכנית יוכלו לקצץ 10% מכוח העבודה הפדרלי - יעד שככל הנראה יתקשו לעמוד בו. לפי בכיר בממשל התוכנית אמורה לחסוך כ-100 מיליארד דולר בשנה.
העובדים שמעוניינים להישאר נדרשים לשוב לעבודה במשרה מלאה במשרדים, כלומר לא יוכלו לשלב מודל עבודה היברידי של עבודה מרחוק, ולאמץ "סטנדרטי ביצוע" חדשים, וכן להיות "מהימנים, נאמנים וישרים" בעבודה שלהם. בכל מקרה, הם הוזהרו כי גם הם יהיו בסכנת פיטורים אם לא יצטרפו מספיק עובדים לתוכנית הפרישה מרצון, וכי מרבית המשרדים המשלתיים מתכוונים "לצמצם את כוח האדם".