סגור
מלחמת סחר ארה"ב סין מכסים טראמפ ג'ינפינג
מלחמת סחר ארה"ב סין. "להפסיק עם הביריונות" (צילום: שאטרסטוק)

"נילחם עד הסוף": סין מחריפה את הטון נגד המכסים האמריקאיים

דובר משרד החוץ הסיני מסר כי המדינה תגיב נגד "מלחמת מכסים, מלחמת סחר או כל מלחמה אחרת" שארה"ב תיזום נגדה, וקרא לחזרה לדיאלוג. הדברים נאמרו בתגובה למכס נוסף של 10% על סחורה סינית עליו הכריז השבוע הנשיא דונלד טראמפ

סין מחריפה את הטון מול ארה"ב. משרד החוץ הסיני הכריז כי המדינה "תילחם עד הסוף" נגד ארה"ב "במלחמת מכסים, מלחמת סחר או כל מלחמה אחרת". הדברים נאמרו בתגובה לכך שמוקדם יותר השבוע השית נשיא ארה"ב דונלד טראמפ סבב נוסף של מכסים בגובה 10% על סחורה סינית, ובכך עלה שיעור המכס המצטבר ל-20%.
"הפעלת לחץ קיצוני על סין היא המטרה הלא נכונה שמבוססת על חישוב שגוי", הגיב על מהלך דובר משרד החוץ הסיני לין ג'יאן. "אם לארה"ב יש כוונות אחרות והיא מתעקשת על מלחמת מכסים, מלחמת סחר או כל מלחמה אחרת, סין תילחם עד הסוף. אנחנו מציעים לארה"ב להפסיק עם הביריונות ולשוב בהקדם האפשרי למסלול הנכון של דיאלוג ושיתוף פעולה"
מסר דומה הועבר גם משגרירות סין בארה"ב "אם ארה"ב רוצה מלחמה, בין אם זו מלחמת מכסים, מלחמת סחר או כל סוג אחר של מלחמה, אנחנו מוכנים להילחם עד הסוף", נכתב בפוסט שפורסם בחשבון ה-X של השגרירות.
בסין כבר הכריזו כי בשבוע הבא יכנסו לתוקף מכסי תגובה של בין 10% ל-15% על חלק מהייבוא האמריקאי למדינה, כולל מוצרי חקלאות כמו סויה ותירס. המכסים הללו הם בנוסף לצעדים שננקטו כבר בחודש שעבר נגד ארה"ב, ביניהם מכסים של 15% על יבוא פחם וגז טבעי נוזלי, הרחבת ההגבלות על יצוא מינרלים נדירים וכן פתיחת חקירת הגבלים עסקיים נגד גוגל.
בדומה, גם בארה"ב הביעו נכונות לצאת למלחמה. שר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' אמר אתמול (ד') בריאיון לפוקס כי ארה"ב "מוכנה" לצאת למלחמה נגד סין. "מי ששואף לשלום צריך להיות מוכן למלחמה", הוסיף והדגיש כי חשוב להיות חזקים. "לכן אנחנו בונים נחדש את הצבא...אנחנו חיים בעולם מסוכן עם מדינות חזקות עם אידיאולוגיות שונות לגמרי".
השבוע גם נכנסו לתוקף מכסים של 25% על קנדה ומקסיקו, וגם הם התקבלו בזעם רב במדינות. כך, בקנדה החלה תנועת מחאה שמסירה מהמדפים משקאות אמריקאיים כמו ג'ק דניאלס. אולם, לדבר לאוסון וויטינג מנכ"ל החברה האם בראון – פורמן, מדובר ב"תגובה חסרת פרופורציה" למכסים, וכי המהלך הזה אף "גרוע מהמכסים, זאת מכיוון שלטענתו הסרת המוצרים לגמרי מהמדפים "זה פשוט למנוע מאיתנו מכירות, בכל מובן המילה". עם זאת, הוסיף שקנדה מייצגה 1% ממכירות הכחברה, כך שהם יוכלו להתמודד עם המכה.