סגור
מארק צוקרברג  מייסד פייסבוק
מארק צוקרברג, מייסד פייסבוק (איור: David Paul Morris/Bloomberg)

"תחביב מוזר של מיליארדר": המיזם החדש של צוקרברג מעצבן את ארגוני הסביבה

מנכ"ל מטא פרסם השבוע תמונה שלו אוכל סטייק שמקורו בחוות קו'אולאו שבבעלותו בהוואי. מדובר במיזם לגידול בקר "איכותי", והוא סופג ביקורת קשה, בין היתר מאחר שהפרות ניזונות מבירה ומאגוזים המצריכים כמויות גדולות של מים

המיזם העסקי החדש של מארק צוקרברג לגידול בקר "איכותי" בחווה היוקרתית שלו בהוואי סופג ביקורת בטענה שהוא פוגע בסביבה, כך לפי דיווח בגרדיאן.
צוקרברג, מנכ"ל מטא, פרסם השבוע תמונה שלו אוכל סטייק, שמקורו בחוות קו'אולאו שבבעלותו באי קוואי. "התחלתי לגדל בקר, והמטרה שלי היא ליצור בשר בקר מהאיכותיים בעולם", כתב בפוסט באינסטגרם. צוקרברג מגדל גזעי וואגיו ואנגוס, הנחשבים לבשרים מהיוקרתיים בעולם. "כל פרה אוכלת 2,260-4,500 ק"ג של מזון בכל שנה, מדובר בדונמים רבים של עצי מקדמיה. הבנות שלי עזרו לשתול את העצים האלה ומטפלות בחיות השונות שלנו. אנחנו בשלב מוקדם במסע שלנו וזה כיף להשתפר בכל עונה. מכל הפרויקטים שלי, זה הטעים ביותר", הוסיף.


הונו האישי של צוקרברג מוערך ב-129 מיליארד דולר שהופכים אותו לאדם השישי העשיר ביותר בעולם, כך לפי מדד המיליארדרים של בלומברג.
באתר וויירד דיווחו כי צוקרברג יאכיל את הבקר שלו באגוזי מקדמיה ובירה המיוצרים בתוך המתחם שבבעלותו השווה 100 מיליון דולר, וכולל גם בונקר תת קרקעי ופרויקטי אנרגיה.
המיזם גרר לא מעט ביקורת, בעיקר מצד פעילים סביבתיים. "גידול בקר על אגוזי מקדמיה הדורשים מים רבים ובירה זה פשוט תחביב מוזר של מיליארדר. אנחנו זקוקים לרפורמה אמיתית בחקלאות שתפתור את אי השיוויון במערכת המזון שלנו ותכיר במציאות של התחממות האקלים", אמר מיץ' ג'ונס מהמלכ"ר הסביבתי Food & Water Watch.
בקר נחשב לגורם מרכזי בביעור יערות, זיהום מים והתחממות כדור הארץ. לפיכך, מדענים מזהירים כי יש להפחית בצריכת הבשר, במיוחד בעולם המפותח וזאת כדי להגביל את ההשפעות על משבר האקלים. לפי ארגון המזון והחקלאות של האו"ם, פרה בוגרת משחררת עד 500 ליטר גז מתאן בכל יום, שאחראי ל-3.7% מכלל פליטת גזי החממה.
בהתאם, בארגון Peta למען זכויות בעלי החיים גינו גם כן את היוזמה של צוקרברג, שלטענתם תקוע ב"ימי הביניים".