ניו זילנד מחפשת מהגרים עשירים: מבצעת הקלות בתוכנית הוויזה
ניו זילנד מחפשת מהגרים עשירים: מבצעת הקלות בתוכנית הוויזה
לאחר ירידה חדה במספר המשקיעים, האוצר מבטיח להציג תוכנית חדשה תוך שבועות. שרת האוצר: "מהגרים מכניסים למדינה הרבה יותר מרק כסף. מדובר גם בקשרים, בניסיון". עם זאת, המכשול העיקרי שעומד בפני משקיעים הוא חוק מ-2018 שאוסר על זרים לרכוש בית בניו זילנד
ממשלת ניו זילנד מתכוננת לבצע שינויים בתוכנית "ויזת הזהב" שלה, וזאת על מנת למשוך מהגרים עשירים שישקיעו במדינה, כך לפי דיווח בבלומברג.
התוכנית הנוכחית, הנקראת The Active Investor Plus Visa, הכניסה בממוצע מיליארד דולר ניו זילנדי (780 מיליון דולר) בשנה. אולם ב-2022 נערכו בה שינויים ובעקבותיהם אושרו בשנתיים האחרונות 35 בקשות בלבד, המתרגמות להשקעות בגובה 204.5 מיליון דולר (352 מיליון דולר ניו זילנדי) בלבד. השינויים כללו העלאת סף ההשקעה הנדרש מ-1.75 מיליון דולר (3 מיליון דולר ניוז ילנדי) בהשקעה ישירה ל-2.9 מיליון דולר (5 מיליון דולר ניו זילנדי), זאת בנוסף להשקעה עקיפה של 15 מיליון דולר. ההשקעה הזו כללה במקור רכישת מניות ואג"ח או השקעה בחברה מקומית, תרומה לצדקה ורכישת נכסים. אך בוטלה האפשרות להשקעה עקיפה דרך רכישת אג"ח או נדל"ן.
"אנחנו מודעים לכך שהממשלה הקודמת שינתה את ההגדרות ובעקבות זאת נרשמה ירידה חדה במספר המשקיעים", מסרה שרת האוצר ניקולה וויליס. "בשבועות הקרובים נחשוף את פרטי התוכנית". וויליס הוסיפה כי הממשלה כבר החלה לקדם רפורמות להאיץ קבלת אישורים להשקעות זרות, וכי בשנה הבאה הכוונה היא לשנות את החוק וזאת מכיוון שהמדינה זקוקה לדבריה להון זר כדי לעמוד ביעדים הכלכליים שלה. עוד הוסיפה כי מהגרים מכניסים למדינה הרבה יותר מרק כסף. "מדובר גם בקשרים, במומחיות, בניסיון, ברעיונות שהם מביאים עמם", אמרה. "יש דוגמאות רבות במדינה שמהגרים המשקיעים, ממשיכים לאחר ההשקעה הראשונה שלהם ומבצעים השקעות נוספות והופכים מעורבים בכלכלה במגוון דרכים מועילות".
עם זאת, מכשול עיקרי שעומד בפני משקיעים במדינה הוא חוק מ-2018 שאוסר על זרים לרכוש בית בניו זילנד, זאת כחלק מהמאמצים להוריד את מחירי הדיור. המפלגה הלאומית של ניו זילנד בה חברה וויליס הבטיחה במהלך קמפיין הבחירות בשנה שעברה להקל באיסור, אך נאלצה לוותר על הדרישה הזו כחלק מההסכמים הקואליציוניים להקמת הממשלה.
התוכנית בניו זילנד היא בניגוד למגמה המתרחבת בעולם נגד ויזות מסוג זה. כך, באוסטרליה הודיעו בינואר שיפסיקו לקבל בקשות להשתתפות בתוכנית ויזת הזהב ואילו בפורטוגל ובספרד ביטלו את האפשרות להשקיע בנדל"ן בתמורה לתושבות.