סגור
financial times
סניף איקאה החדש ברחוב אוקספורד לונדון
סניף איקאה החדש ברחוב אוקספורד בלונדון (צילום: HENRY NICHOLLS / AFP)
FT

מנסטלה ועד פריימארק: ענקיות אירופיות נמנעות מתחזיות ומזיזות ייצור

קמעונאיות ויצרניות הזהירו מפגיעת מכסי טראמפ באמון הצרכנים ובשרשראות האספקה. מנכ"ל איקאה: "אין דרך להתאים את עצמנו לקצב האירועים". מנכ"ל נסטלה: "השנה נפתחה עם צרכנים לא אופטימיים והמכסים רק החמירו זאת"

חברות אירופיות החלו לחשוף את מחיר מלחמת הסחר שמנהלת ארצות הברית, כולל הפגיעה באמון הצרכנים, האיום על שרשראות האספקה וההשפעה המשתקת של אי־ודאות מתמשכת סביב גובה המכסים.
נסטלה, חברת המזון הגדולה בעולם, מרצדס בנץ וענקית מוצרי הצריכה הבריטית יוניליוור נמנות עם החברות שהזהירו משקיעים מפני השינוי בתנאים העסקיים מאז הכריז בחודש שעבר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על בליץ של מכסים נגד שותפות הסחר.
עם תחילת פרסום דו"חות רבעוניים, לראשונה מאז אירוע "יום השחרור של הכלכלה האמריקאית" שערך טראמפ, חשפו חברות בעיות מורכבות, בהן ההאטה בארצות הברית, שוק מרכזי, והתקווה שנגוזה להתאוששות כלכלית יציבה בגוש היורו.


ג'ספר ברודין, מנכ"ל אינגקה שמפעילה את רוב חנויות איקאה, אמר כי אחת הדילמות הגדולות היא כיצד להגיב לקצב המהיר שבו הבית הלבן מיישם את המדיניות החדשה, הנושאת השלכות פוטנציאליות מרחיקות לכת על שרשראות האספקה ואסטרטגיות תמחור. "אני עוד זוכר את הימים שבהם הפוליטיקאים היו איטיים והחברות היו מהירות. אין שום דרך שבה איקאה יכולה להתאים את הפריסה והאסטרטגיה שלה לטווח הזמן הזה", אמר ל"פייננשל טיימס". לדבריו, הקבוצה מחליטה בדרך כלל על מיקום מפעלים במסגרת תוכנית לעשור.
מדיניות הסחר של הממשל האמריקאי, שתוביל, לפי טראמפ, להגדלת הכנסות, פתיחת מפעלים ויצירת מקומות עבודה בארצות הברית, שלטה בשיחות של מנכ"לים עם משקיעים במהלך פרסום הדו"חות הכספיים של חברות אירופיות ובריטיות. כך, באפריל, המילה מכסים הוזכרה 223 פעמים בשיחות שערכו חברות הנסחרות במדד סטוקס אירופה 600, ואשר רבות מהן נסחרות בבורסת לונדון, כך לפי FactSet. לשם השוואה, במרץ הוזכרה המילה 115 פעמים.
העלייה החדה באזכורים משקפת את השפעת "יום השחרור" של טראמפ ב־2 באפריל שבו הכריז על השתת מכס אוניברסלי של 10% על כל שותפות הסחר ועוד מכסי גומלין גבוהים יותר על עשרות מדינות. שבוע לאחר מכן דחו בבית הלבן את יישום המכסים ב־90 יום כדי לאפשר זמן למו"מ מול המדינות.
מכיוון שמכס הבסיס של 10% נכנס לתוקף ב־5 באפריל, מספר החברות שכימתו את עלות המכסים היה מוגבל. אולם, בכירים רבים טענו כי חוסר הוודאות המתמשך סביב השיעור הסופי של מכסי הגומלין והתנאים שיגובשו בהסכמי הסחר, הוא כשלעצמו מזיק ומקשה לגבש תוכניות ולפרסם תחזיות פיננסיות. "אני חושב שחוסר הוודאות שנגרם בשל המדיניות הכלכלית, מלחמות הסחר והתמורות בשוקי ההון העלו את רף החששות ויצרו עוד חוסר ודאות", אמר מנכ"ל נסטלה לורן פרס.
השיחות בין האיחוד האירופי וארצות הברית כמעט ולא התקדמו, ובאין הסכם, בריסל נערכת להשית מכסי גומלין ב־8 ביולי. בריטניה וארצות הברית ממשיכות לדון בהסכם.
לנוכח היעדר הבהירות, סטלנטיס, החברה־האם של פיאט וקרייזלר, כמו גם יצרניות הרכב וולוו ומרצדס בנץ, נמנות עם החברות שביטלו פרסום תחזיות. "אנחנו מתחילים לראות יותר ויותר חברות שמפרסמות הצהרות לגבי השקיפות הנמוכה ומעדיפות להימנע מפרסום תוכניות ארוכות טווח", אמרה פביאנה פדלי, מנהלת השקעות בחברת M&G Investments.
המשקיעים עדיין לא שמעו מחלק גדול מ־517 החברות הנסחרות במדד סטוקס 600 שמפרסמות את תוצאותיהן הרבעוניות, אך כבר קיבלו לא מעט אזהרות לגבי ההשפעה השלילית של המכסים על אמון הצרכנים והעסקאות. כך, חברת מוצרי הצריכה הבריטית רקיט, יצרנית סטרפסילס וחומר החיטוי דיטול, מסרה כי התנודתיות בשווקים מאז חשיפת המכסים עלולה להשפיע על מכירת חטיבת מוצרי הניקיון שלה, עסקה המוערכת בעשרות מיליארדי דולרים.
בשיחה עם משקיעים אמר מנכ"ל נסטלה, כי השנה נפתחה עם צרכנים "לא אופטימיים בלשון המעטה" אך המכסים החמירו את המצב. בדומה, יוניליוור, מהחברות הגדולות ביותר שנסחרות בפוטסי 100, ציינה את ההשלכות הפוטנציאליות כתוצאה מתנודתיות חדה במטבעות מאז המכסים. סמנכ"ל הכספים בפועל, סריניוואס פאטק, תיאר את הירידה החדה בשווי הדולר מול היורו בתוך שבועות ספורים כ"חסרת תקדים".
שוקי ההון ברחבי העולם התחזקו בשבוע האחרון בעקבות סימנים להקלה מסוימת במלחמת הסחר בין ארצות הברית וסין, שהובילה להטלת מכסים הדדית בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם. אולם, הבכירים בחברות ניצלו את מעמד פרסום הדו"חות כדי לקרוא לבהירות רבה יותר בכל הנוגע למדיניות הסחר, וזאת כדי שחברות יוכלו לקבל החלטות משמעותיות.
חברת האופנה הבריטית פריימארק, שמתכננת להכפיל בשנה הבאה את מספר החנויות שלה בארצות הברית ל־60, עשויה בסופו של דבר להוציא חלק מהייצור מסין, כך לפי ג'ורג' ווסטון, מנכ"ל החברה־האם ABF. "אנחנו נשנה את שרשראות האספקה רק כשתהיה יותר ודאות לגבי מעמדם ארוך הטווח של שוקי האספקה השונים ביחס לשוק האמריקאי", סייג.