$
כלכלה ומדיניות

טלקום איטליה הדיחה את המנכ"ל הישראלי עמוס גניש

עד שיימצא מחליף קבוע, יו"ר החברה פולביו קונטי ימלא את תפקיד המנכ"ל; גניש: "העזיבה היא תוצאה של חילוקי דעות עם קרן הגידור אליוט - בעלת המניות הבכירה ויוונדי תמכה בדרכי"

עדי ברק 12:4713.11.18

טלקום איטליה (TIM) הדיחה את המנכ"ל הישראלי עמוס גניש מתפקידו, לאחר שרוב של חברי הדירקטוריון תמכו במהלך. עד שיימצא מחליף קבוע, יו"ר החברה פולביו קונטי ימלא את מקומו של גניש. ב-18 בנובמבר יתכנס הדירקטוריון למינוי מנכ"ל חדש.

 

 

 

מאז מינויו של גניש בשנה שעברה איבדה המנייה שליש מערכה. להגנתו ניתן לומר שהוא משלב מאד מוקדם נאלץ להתמודד עם דירקטוריון חשדן ועוין לפרקים, שלא תמך תמיד במהלכים שניסה להוביל. גניש נכנס תפקיד בתקופה של התמודדות טעונה על השליטה דה פקטו בדירקטוריון של טלקום איטליה. מצד אחד קבוצת ויוונדי הצרפתית ((Vivendi SA), בעלת המניות העיקרית (24%) שגם מינתה את גניש לתפקיד; ומולה אליוט (9%), קרן השקעות אמריקאית אקטיביסטית שמובילה מהלכי התייעלות אגרסיביים.

 

אליוט רשמה ניצחון חשוב במערכה, כששכנעה את אסיפת בעלי המניות לתת לה רוב של שני שליש בדירקטוריון. הקרן אמנם תמכה בהמשך כהונתו של גניש, אך שלא היא מינתה אותו לתפקיד - אך מהר מאד התברר שזוהי תמיכה מסוייגת. המנכ"ל נדרש להתמודד עם דירקטוריון דעתן וחשדן, ולטענתו גם עם חברי דירקטוריון שהדליפו פרטים לעיתונות.

 

עמוס גניש עמוס גניש צילום: עמית שעל

 

המחלוקת האחרונה בין גניש לדירקטוריון נגעה למהלך שמובילה הממשלה האיטלקית, בניגוד לעמדתו של גניש אך בתמיכה של הדירקטוריון. לפי דיווחים, ממשלת איטליה מתכוונת להכין חקיקה שתקדם מיזוג בין חטיבת הסיבים של טלקום איטליה למתחרה הקטנה שלה אופן פייבר (Open Fiber). המהלך הממשלתי נועד למנוע כפל רשתות סיבים אופטיים.

 

אופן פייבר שבבעלות המדינה (באמצעות חברת השירותים הממשלתית Enel וקבוצת האשראי CDP) פורשת רשת סיבים באיטליה, שמתחרה ישירות בזו של טלקום איטליה, חברת התקשורת הגדולה במדינה – ואנשי תעשייה טוענים מזה זמן שאין כל היגיון כלכלי בכפל הרשתות. מכאן הרעיון לחקיקה שתקדם הפרדה של חטיבת הרשתות של טלקום איטליה בספין אוף וחיבורה לאופן פייבר. המנכ"ל גניש הביע בעבר התנגדות לרעיון של מיזוג מלא בין פעילות הרשתות של טלקום איטליה לבין החברה הממשלתית, בעוד שדירקטוריון טלקום איטליה הביע תמיכה עקרונית ברעיון. החקיקה נועדה לעקוף את ההתנגדות של המנכ"ל.

 

מטעמו של גניש נמסר בתגובה: "גניש שהתמנה על ידי בעלי המניות מחברת וויונדי הצרפתית, עוזב את ניהול חברת טלקום איטליה כתוצאה מחילוקי דעות עם קרן הגידור אליוט, בעלת ההחזקות השנייה בגודלה בחברה (9%), על האסטרטגיה של החברה. עמוס מונה על ידי וויונדי הצרפתית שהינה בעלת המניות העיקרית בחברה (24%), שתמכה בדרכו של גניש. גניש ווויונדי, התנגדו להפריד את הרשת הקווית של החברה, בכדי לשמור על השליטה ברשת הקווים האופטיים של החברה, בעוד אליוט, מבקשת למזג את טלקום איטליה, עם החברה הממשלתית והמתחרה הישירה שלה- אופן פייבר, ספין שיביא לאיבוד השליטה של טלקום איטליה ברשת האופטית של החברה, שלדעתם של גניש ווויונדי הינה קריטית ליכולת התחרותית של טלקום איטליה ולפריסת רשת הסלולרי של הדור החמישי. אליוט קראה בעבר למכירת חלקים אחרים מהחברה בטענה של יצירת ערך, אך גניש ווויונדי לא הסכימו עם מהלכים אלו". 

 

בשיחה עם "כלכליסט" אמר מקורב לגניש, העובד באיטליה: "ברומא כמו ברומא העתיקה. חיכו שייסע לדרום קוריאה, העלו אותו על קו הטלפון, והטביעו אותו. קרן אליוט מצד אחד, והאיטלקים שלא הצליחו לעכל אזרח שאינו איטלקי בתפקיד כה רגיש, עשו את שלהם.

 

"נראה לאן תגיע החברה כעת. האיטלקים חיים בסרט. בדומה לאליטליה וחברות ציבוריות כושלות אחרות באיטליה, לממשלה יש רצון להמשיך לשלוט בחברה למרות שהם כבר לא בעלי המניות. זה מביא למבוי סתום וסחרור קשה יותר לעתיד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x