$
תעשייה ופיננסים

משבר הקמעונאות באמריקה: עוד סניפי סירס וקיימארט ייסגרו

החברה תסגור 8 חנויות כלבו של סירס ו-35 סופרמרקטים של קיימארט, בהתאם ליעד החברה לצמצם 1.25 מיליארד דולר בעלויות בשנה הנוכחית

שירות כלכליסט 21:2707.07.17

סירס הולדינגס (Sears Holdings), החברה שמפעילה את חנויות הכלבו סירס ואת רשת הסופרמרקטים קיימארט (Kmart), הודיעה היום (ו') כי תסגור עוד מחנויות הכלבו שלה וכן סניפי סופרמרקט של קיימארט. לדברי מנכ"ל החברה, מדובר ב-8 חנויות כלבו נוספות של סירס ו-35 סופרמרקטים של קיימארט, בעוד "החברה ממשיכה להתמקד בסניפים הטובים ביותר שלה על מנת להגיע לרווחיות", נמסר.  לאחר ההודעה איבדה מניית סירס 3.7% בבורסת נאסד"ק.

 

 

 

המהלך שעליו הודיע מנכ"ל הרשת אדי למפרט בהודעה כתובה, הוא חלק מאסטרטגיית החברה לצמצם בהפסדים מחנויות לא רווחיות, וכן להקטין את גודלן של חנויות אחרות, משום שחלקן, על פי הודעת החברה, "פשוט גדולות מדי עבור צרכינו".

 

החנויות המדוברות ייסגרו בפועל בתחילת חודש אוקטובר, מסרה החברה. "נלחמנו חזק במשך שנים ארוכות על מנת להשיב את החנויות הלא רווחיות לעמדה תחרותית וכדי לשמר את המשרות", אמר למפרט. "ההחלטה (לסגור את החנויות) לא התקבלה בקלות", הוא הוסיף, ואמר כי אחת המטרות שלו כמנכ"ל החברה היא להפוך את מניות החברה ליותר רלוונטיות ויותר תחרותיות למחזיקיהן".

 

בפוסט השבועי שלו באתר החברה, עדכן היום (ו') למפרט בתוכניות השיקום של החברה, שבמסגרתן מעוניינת החברה לצמצם 1.25 מיליארד דולר בעלויות השנה וכן להפחית את החוב ולהגדיל את תזרים המזומנים. לדבריו, "סירס על המסלול", בדרך לעמידה ביעדים אלו.

 

סניף של סירס בעיר טורונטו, קנדה סניף של סירס בעיר טורונטו, קנדה צילום: שאטרסטוק

 

 

בינואר הודיעה סירס כי בכוונתה לסגור 150 סניפים, וחודש לאחר מכן היא השיקה תוכנית ארגון מחדש, שהייתה אמרוה לקצץ מיליארד דולר בשנה בעלויות, ולהפחית את החוב ב-1.5 מיליארד דולר, הודות להכנסות ממכירת אחד המותגים המוכרים ביותר של החברה, יצרנית כלי העבודה סטנלי בלק אנד דקר. "אנחנו מכירים בכך שאנחנו ממשיכים להתמודד עם סביבה תחרותית מאתגרת", נכתב עוד במסמכים שהוגשו ל-SEC.

 

מצבה של סירס משקף במידה רבה את הבעיות בתעשיית הקמעונאות כולה, בראשן המעבר של הצרכנים לקניות באינטרנט על חשבון החנויות הפיסיות. אך סירס הגיעה למצבה הנוכחי גם בשל החלטות שנויות במחלוקת מצד ההנהלה, כולל המיזוג עם קיימארט, שכבר אז הייתה רשת כושלת.

 

החברה הפסידה ברבעון האחרון של השנה שעברה  607 מיליון דולר, זאת לעומת הפסד של 580 מיליון דולר בתקופה המקבילה שנה קודם לכן. היא רשמה הפסדים ב-22 מבין 24 הרבעונים האחרונים. ההכנסות ירדו ברבעון האחרון ל-6.1 מיליארד דולר מ-7.3 מיליארד דולר שנה לפני כן, והמכירות בחנויות הפתוחות למעלה משנה צנחו ב-10.3%.

 

בחודש מרץ האחרון הזהירה החברה שקיים "ספק משמעותי" שתוכל להישאר בעסקים אם לא תקבל הלוואה. "התוצאות התפעוליות ההיסטוריות שלנו מצביעות על כך שקיים ספק משמעותי בקשר ליכולת של החברה להמשיך ולפעול", נכתב במסמכים שהגישה החברה לרשות ני"ע האמריקאית (SEC) לפני ארבעה חודשים. בסירס ציינו עוד כי אם ההפסדים התפעוליים ימשיכו ולא יוכלו להשיג נזילות אחרת, הם יתקשו לשלם על המלאי ועל שירותים הנחוצים להפעלת החנויות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x