$
בשולי החדשות

הזיהום בסין שובר שיאים; "צורב ומכאיב בעיניים"

באזורים מסוימים בשיניאנג רמת הזיהום הייתה פי 56 מהרמה המותרת; גולשים ברשתות החברתיות: "הממשלה יודעת כמה חמורה הבעיה, אז מדוע אינה מטפלת בכך?"

שירות כלכליסט 12:1509.11.15

תושבי צפון-מזרח סין יצאו אתמול מבתיהם עם כיסויי פה או בחרו להישאר בביתם מאחורי חלונות סגורים, לאחר שאת האזור עטפה עננת ערפיח מהכבדות שידע האזור.

 

רמת חלקיקי ה-PM 2.5 – חלקיק זיהום המחולל סרטן ומחלות לב – נסק במחוז ליאונינג בסין לאחר שהחלה שריפת הפחם לחימום בתים עם תחילת החורף באזור. בבירת המחוז, שניאנג, הראות ירדה ל-100 מטרים. כך על פי רשת השידור הממשלתית CCTV.

 

 

זיהום האוויר בסין זיהום האוויר בסין צילום: chinanews.com

 

סוכנות הידיעות הרשמית של סין, שינהו, פרסמה קובץ אפוקליפטי של תמונות מהאזור, המראות, את הערפיח הכבד, תחת הכותרת "ארץ אגדות או יום הדין?".

 

באזורים מסוימים בשיניאנג צפיפות ה- PM 2.5 עברה את ה-1,400 חלקיקים למטר מעוקב – פי 56 מהרמה המותרת כפי שנקבעה בידי ארגון הבריאות העולמי. "האוויר צורב ומכאיב בעיניים ובריאות כשיוצאים החוצה. איני יודעת מה עלינו לעשות בנוגע לכך", אמרה ל"גרדיאן" תושבת העיר.

 

הבוקר חל שיפור קל אולם הזיהום עדיין נמצא ברמה מסוכנת בשיניאנג, עיר תעשייתית עם אוכלוסיה של כ-8 מיליון תושבים. ה"אסוסייטד פרס" הודיע כי הערפיח אתמול הוא אחד מאירועי זיהום האוויר החמורים ביותר בסין מאז שהחלו הרשויות למדוד את איכות האוויר ב-2013.

 

גולשים ברשתות החברתיות הביעו זעם ומחאה נוכח המצב: "הממשלה יודעת כמה חמורה הבעיה, אז מדוע אינה מטפלת בכך?" כתב גולש אחד ברשת החברתית "ווייבו" (Weibo) – המקבילה הסינית לטוויטר.

 

"מה הטעם במשרד לאיכות הסביבה? תנאי בסיסי להתפתחות כלכלית היא הימנעות מפגיעה באיכות הסביבה. המנהיגים שלנו משכילים - האין הם מסוגלים לראות את האמת הפשוטה?", כתב גולש אחר.

 

 

זיהום אוויר בשניאנג זיהום אוויר בשניאנג צילום: China Xinhua News

 

העיר שיניאנג היא מרכז תעשייתי מאז תקופה שלטונו של מאו צ'ה טונס. העיר מנסה לשפר את איכות הסביבה בשנים האחרונות ומעבירה מפעלים מהאזור ומגבירה את השימוש בגז טבעי לחימום בתים במרום בפחם. אולם הרופאים בבתי החולים ובמרפאות העיר התמודדות אתמול עם גל חולים שהגיעו לטיפול בשל בעיות נשימה כתוצאה מהמצב. "מחלקות דרכי הנשימה בבתי החולים מלאים עד אפס מקום", אמר ל"שינהאו" רופא בבית החולים "ליאונינג ג'יקוואיי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x