$
כלכלה ומדיניות

יפן מחזרת אחרי התיירים המוסלמים לקראת האולימפיאדה

שדות התעופה ביפן מצויידים בחדרי תפילה, ובחלק מהמסעדות יקבלו התיירים המוסלמים מאכלים יפנים מסורתיים בגרסאות חלאל

שירות כלכליסט 12:1318.08.14

תיירים מוסלמים המבקרים ביפן רגילים שעליהם להסתפק לרוב בנודלס מקופסה, שכן קשה היה למצוא במדינה מקומות שמוכרים אוכל שעומד בתקנות החלאל. אולם כעת נראה שהמגמה מתחילה להשתנות ובארץ השמש העולה מתחילים להקדיש תשומת לב לקבוצת תיירים זו שעד כה הוזנחה. 

שדות התעופה המרכזיים ביפן מצוידים כעת בחדרי תפילה, וב-16 המסעדות שפועלות בשדה התעופה הבינלאומי של קנסאי, שבמחוז אוסקה, לא יגישו יותר חזיר ואלכוהול. במקביל, במספר מחוזות, ביניהם קיוטו וצ'יבה מעודדים את המסעדות להציע גרסאות חלאל של מאכלים יפנים מסורתיים כמו טמפורה.

 

האנליסטים מעריכים כי המאמצים של יפן לחזר אחר התיירים המוסלמים קשורים בעיקרם בניסיונות להביא למדינה 20 מיליון תיירים עד לאירוח האולימפיאדה בטוקיו ב-2020. "מרבית התיירים ביפן מגיעים מטווייאן, דרום קוריאה וסין, אולם התגברות המתיחות באזור, משפיעה על כמות התיירים, ולכן ביפן מעוניינים לפנות גם למדינו נוספות", הסביר ל-CNBC טומוהיקו סוואיאנגי, שעומד בראש קבוצת מלונות במדינה.

 

בהתאם, ביולי 2013, ביטלה הממשלה היפנית את הדרישות לויזות מצד אזרחי תאילנד ומלזיה, מהלך שהוביל לזינוק של 60% במבקרים משתי המדינות הללו בדרום מזרח אסיה ב-2013. בהמשך, עשויות להתקבל הקלות גם לתיירים ממדינות כמו אינדונזיה, הפיליפינים והודו.

 

 יפן. נערכים לתיירות האולימפיאדה יפן. נערכים לתיירות האולימפיאדה צילום: איי אף פי

 

המאמצים היפנים לקדם בברכה את התיירים המוסלמים התפשטו גם לעסקים המקומיים. האפליקציה Halalminds, לדוגמה נועדה לעזור למוסלמים לאתר היכן נמכרים מוצרי חלאל ביפן. האפליקציה הורדה כבר 4,000 פעם מאז הושקה לפני ארבעה חודשים. סוכנויות נסיעות הצטרפו גם כן למגמה ומציעות טיולים המיועדים למוסלמים בלבד. אולם הם מודים כי נותרו עוד מכשולים לפניהם.

 

"אנחנו עומדים בפני שלב קשה כעת, שכן לא קל להשיג לאנשים חדרי מלון מתאימים בערים כמו טוקיו ואוסקה", אומא קיי קישידה, נציג מטעם סוכנות הנסיעות Feel Japan.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x