$
כלכלה ומדיניות

"שוק העבודה בארה"ב לא התאושש באמת - אנשים פשוט התייאשו"

יוג'ין פאמה, אחד משלושת האמריקאים שזכו השנה בפרס נובל לכלכלה, אינו מתרשם מהירידה בשיעור האבטלה בארה"ב, וסבור כי אנחנו עלולים להידרדר למיתון גלובלי ב-2014

סוכנויות הידיעות 17:4607.12.13

יוג'ין פאמה, אחד משלושת האמריקאים שזכו השנה בפרס נובל לכלכלה, סבור כי הגירעונות הציבוריים המנופחים משני צידי האוקיינוס, עלולים לדרדר את הכלכלה הגלובלית למיתון ב-2014.

 

פאמה, שחלק השנה את הפרס בשווי 1.2 מיליון דולר עם רוברט שילר ולארס פטר האנסן, אמר היום כי החובות הריבוניים הגדולים של ארה"ב ושל מדינות באירופה מהווים איום מתמיד על הכלכלה הגלובלית.

 

"ייתכן שנגיע לנקודה שבה השווקים הפיננסיים יאבדו את אמינות האשראי שלהם ולא יוכלו לממן עצמם יותר", אמר פאמה לרויטרס בראיון שנערך בשטוקהולם, שם ייערך טקס הענקת הפרס ביום שלישי. לדבריו, "אם יהיה מיתון נוסף, הוא יהיה חובק עולם".

 

יוג'ין פאמה יוג'ין פאמה

 

פאמה, שזכה לכינוי "אב הכלכלה המודרנית", אינו מתרגש מנתוני התעסוקה החיוביים שפורסמו בארה"ב בשבוע שעבר, שלפיהם האבטלה במדינה עמדה על 7% בנובמבר - הרמה הנמוכה ביותר זה חמש שנים. "זה לא מרגיע אותי כלל", הוא אומר. "התאוששות שוק התעסוקה היתה איומה. הסיבה היחידה ששיעור האבטלה ירד ל-7% היא שאנשים פשוט התייאשו והפסיקו לחפש עבודה. אני פשוט לא סבור שהתאוששנו כראוי מהמיתון".

  

כשנשאל על המחירים הגבוהים בשוק ההון, אמר פאמה כי הוא סבור שהמגזר העסקי נהפך ליעיל יותר לאחר המשבר הכלכלי ב-2008-2009: "לאחר המשבר החברות הגיבו בצעדי התייעלות, ולכן הפכו לרווחיות מאוד - כך ששווי המניות שלהן ממשיך לעלות". הוא הודיע שאת כספי הזכייה יתרום לאוניברסיטת שיקגו שם הוא עובד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x