$
חברה וסביבה

האישומים נגד שטראוס-קאהן - האם התקשורת בצרפת ידעה ושתקה?

מעצרו של יו"ר קרן המטבע הבינלאומית באשמת ניסיון אונס מעורר ויכוח בצרפת לגבי התעלמות התקשורת מהתנהגותם המינית של פוליטיקאים

סוכנויות הידיעות 19:2118.05.11
האישומים נגד יו"ר קרן המטבע, דומיניק שטראוס-קאהן, על ניסיון אונס, מעוררים ויכוח בצרפת לגבי הנוהג של התעלמות התקשורת מהטרדות מיניות על ידי אנשים בתפקידים בכירים כלפי נשים שעובדות לצידם.

 

הצרפתים מתגאים בכך שהתקשורת שלהם שומרת על הפרטיות של חיי המין של אישי ציבור,
אשר מוגנים על ידי חוקי פרטיות נוקשים. חלקם אפילו אומרים שפלירטוט עם נשים מצד פוליטיקאים זה בסך הכל סימן שיש להם חשק מיני בריא. אבל כמה עיתונאים בצרפת מביעים היום דעות שונות.

 

"הגנה על פרטיות לא צריכה להיות תירוץ להסתרת חלקים שלמים מהאישיות של פוליטיקאים אשר מועמדים להנהיג את המדינה", אמר פייר האסקי, מייסד אתר החדשות Rue 89. "זה צריך להיות הלקח של הפרשה של שטראוס קאהן".

 

שטראוס-קאהן, שהוביל בסקרים כמועמד המוביל להיות הנשיא הבא של צרפת, היה ידוע בקרב אנשי תקשורת בכך שפלירטט עם עיתונאיות והיה ידוע בשל הרומנים חסרי מעצורים שניהל מחוץ לנישואים.

 

האישומים החמורים נגדו על כך שניסה לאנוס חדרנית במלון בניו יורק, אישומים אותם הוא מכחיש, גרמו לכמה עיתונאים בצרפת, שידעו על התנהגותו, לעשות חשבון נפש. אבל כמה עורכים דוחים את הטענות שהעיתונות נכשלה בתפקידה. ניקולאס דמורנד, עורך של העיתון היומי השמאלני, ליברשן, אמר שהעיתון שלו ימשיך לכבד את הפרטיות של פוליטיקאים.

 

"זהו עיקרון דמוקרטי, צבוע בעיני כמה אנשים, אך עיקרון בסיסי. זניחת העיקרון הזה תוביל לבחירת חדשות 'זבל' על פני חדשות איכותיות", הוא אמר לסוכנויות הידיעות. לורן ג'ופין, העורך של השבועון Nouvel Obs, שאל האם הצרפתים באמת רוצים לייבא את תרבות הצהובונים שמרגלת אחר אישי ציבור כדי להשיג סיפורים "צהובים".

 

ההתנהגות המתירנית של שטראוס-קאהן עם נשים הייתה ידועה היטב בקרב פוליטיקאים ואנשי תקשורת כך שהרבה אמרו שזה הדבר שיכול להפיל אותו לפני הבחירות לנשיאות ב-2012.

 

ב-2009, סטיריקן פוליטי בשם סטפן גוילון העלה מערכון ברדיו הצרפתי על היערכות לראיון עם שטראוס-קאהן, שנעשו כדי "לא להעיר את החיה". המערכון הציג היערכות שכללה הלבשת בנות בצניעות ובמקרה חירום, תישמע אזעקה שתזהיר את כל הנשים לעזוב את הבניין.

 

המערכון עלה לאחר שהכתבת טריסטן באנון האשימה את שר האוצר לשעבר כי הוא ניסה לאנוס אותה ב-2002, לאחר שהזמין אותה לראיין אותו בדירה ריקה. היא לא הגישה תלונה במשטרה, אך היא דיברה על התקרית בתוכנית טלויזיה ב-2007, והדבר נחשב בצרפת "סוד גלוי".

 

כריסטופר דלויר, המחבר של הספר "Sexus Poiticus" שיצא לאור ב-2006 וכלל פרק שלם על התנהגותו הלא ראויה של שטראוס-קאהן בהתבסס על מקורות אנונימיים, אמר שהאירועים של הימים האחרונים מוכיחים שיש בעיה בצרפת. "זה מחייב אותנו לשאול את עצמנו בשביל מה צריך עיתונאים?" הוא כתב בלה מונד. "עיתונאים, שתורמים לשיח הציבורי צריכים להרהר בכך, לפני שיהיה מאוחר מידי".

 

ב-2008 חקרה קרן המטבע העולמית רומן של שטראוס-קאהן עם עובדת זוטרה בקרן המטבע בוושינגטון אבל אף אחד בצרפת לא התרגש, גם לא אישתו.

 

בתוך כך, היום טען שר האוצר האמריקאי טימותי גייתנר, כי שטראוס־קאהן אינו מסוגל יותר לעמוד בראש קרן המטבע הבינלאומית. בכך הצטרף גייתנר לקריאות ההולכות וגוברות להתפטרותו של יו"ר הקרן העצור בכלא רייקרס איילנד בניו יורק מאז יום ראשון בחשד לתקיפה מינית. לדבריו, רצוי שדירקטוריון הקרן יתכנס בקרוב וימנה יו"ר זמני.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x