$
כלכלה ומדיניות

האו"ם: מחירי המזון הגיעו לשיא בפברואר

לפי הערכות האו"ם, תפוקת ייצור המזון תצטרך לעלות ב-70% עד שנת 2050 כדי להאכיל את אוכלוסיית העולם

סוכנויות הידיעות 12:5803.03.11
מחירי המזון זינקו בחודש פברואר לשיא של כל הזמנים והקפיצו את עלויותיהם של מוצרי החלב, הדגן והבשר – כך הצהיר היום (ה') האו"ם. לפי הדיווח, מדד המשקלל את מחיריהם של 55 סחורות מזון זינק ב-2.2% מ-230 נקודות בינואר ל-236 נקודות בפברואר, בפעם השמינית ברציפות.

 

העלייה
שנרשמה ברחבי העולם במחירי המזון סייעה להזין את התסיסה החברתית והפוליטית ברחבי העולם, בצפון אפריקה ובמזרח התיכון, זאת לאחר שורה של תנאי מזג אוויר קיצוניים ואסונות טבע שהרסו מטעים ברחבי העולם והביאו להשמדת יבולים בהיקף עצום. אסונות אלה הביאו מדינות כגון רוסיה לאסור על ייצוא של דגן – צעד שהזניק את מחירי החיטה.

 

לפי הערכות האו"ם, תפוקת ייצור המזון תצטרך לעלות ב-70% בין 2010 ל-2050 במטרה להאכיל את אוכלוסיית העולם, שתתרחב ל-9 מיליארד בני אדם. לדברי דיוויד האלאם, מנהל המרכז של האו"ם למזון ולחקלאות, "העלייה במחירי הנפט רק תגביר את חוסר הביטחון סביב המצב וסביב תחזיות אפשריות על המשך העליות".

 

עם זאת, יש לציין כי לפני כשלוש שנים זינקו מחירי המזון בצורה דומה לעלייה הנוכחית, אולם עלייה זו נבעה בעיקר מהעלייה במחירי האורז. לפי הנתונים של סוכנות האורז הבינלאומית, כחצי מאוכלוסית העולם צורכת אורז בתור מזון בסיסי, מכאן שהעלייה הנוכחית במחירי המזון משמעותית פחות מהעלייה הקודמת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x