$
עולם

ממשלת מצרים ניתקה את האזרחים מרשת האינטרנט

נכון להבוקר רוב האזרחים במצרים אינם מסוגלים להתחבר לאינטרנט, לשלוח SMS ובחלק מהמקרים להשתמש בקווי טלפון נייחים

שי ענבל 12:1028.01.11

על פי דיווחים מכלי תקשורת ברחבי העולם, ביניהם CNN, BBC, פוקס ניוז ואחרים, יחד עם בלוגרים ובעלי חשבונות טוויטר ממצרים, החל מאמש נותקו חיבורי הרשת של רבים במצרים. נכון להבוקר (ו') רוב האזרחים במדינה אינם מסוגלים להתחבר לאינטרנט, לשלוח הודעות SMS ובמקרים מסוימים אפילו

להתשתמש בקווי טלפון נייחים.

 

לפי ההערכות, מדובר בעליית מדרגה משמעותית שמגיעה אחרי שממשלת מצרים חסמה, ככל הנראה, גישה לאתרים טוויטר, פייסבוק וגוגל בימים האחרונים. אתרים אלה שימשו מקור תקשורת עיקרי בידי אזרחים שהתקוממו נגד ממשלת מובארק ובאמצעותם פורסמו עדויות, קריאות לעזרה והתארגנות וסרטוני וידיאו מההפגנות.

 

ניתוק אזרחי מצרים מהאינטרנט מסתמן כצעד קיצוני, שנועד למנוע שימוש באתרים החסומים באמצעות שרתי Proxy ושאר אמצעים שנועדו לעקוף את ההגבלות. על פי עדויות אחרונות, נראה כי הניתוק הוא כמעט מוחלט: מוסדות ציבוריים, בתי מלון, בנקים, שגרירויות ובתים פרטיים נשארו מחוץ לאינטרנט, ונראה כי רוב לקוחות ספקי האינטרנט במדינה (ISP) לא מצליחים להתחבר.

 

לפי ההערכות, מדובר במצב שונה מאשר בטוניסיה, בה נחסמו חלק מדרכי התקשורת באזורים מסוימים, או באיראן, שם הואט האינטרנט עד שנהפך לכמעט בלתי שמיש. מסתמן כי מצרים, על כ-80 מיליון תושביה, מנותקת כליל מהעולם החיצון.

 

המהומות במצרים החלו ב-25 לינואר, יום השנה להצדעה לכוחות הביטחון במדינה. בתאריך זה יצאו אלפי אזרחים לרחובות בניסיון למחות על התנהלות ממשלת מובארק, שלטענתם מושחתת ואחראית לעוני והאבטלה במדינה. הבסיס למחאות הוא ההפיכה בטוניסיה בשבוע שעבר. לאחר יום של מהומות והתנגשות בין אזרחים לכוחות הביטחון, ממשלת מצרים דיווחה כי שלושה אזרחים ושוטר נהרגו בהפגנות. מאז ההפגנות והמהומות ממשיכות, ועד כה אזרחים רבים השתמשו ברשתות החברתיות כדי להביע קול זעקה ולספר לעולם על המתרחש.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x