$
המזרח התיכון

הפלסטינים מבקשים 430 מיליון דולר ממדינות ערב - עבור פרויקטים בירושלים

היום נפתחת בשארם א-שיח שבסיני הפסגה הכלכלית הערבית; בין השאר, הפלסטינים מבקשים 127 מיליון דולר לעידוד התיירות הערבית לבירה

דורון פסקין וסוכנויות הידיעות 10:1619.01.11

היום נפתחת בשארם א-שיח שבסיני הפסגה הכלכלית הערבית השנייה. בראש המשלחת הפלסטינית עומד ראש ממשלת הרשות, ד"ר סלאם פיאד.

 

לפי אתר ההשקעות והעסקים הערבי www.nuqudy.com הפלסטינים הגישו למדינות הערביות רשימה ארוכה של פרויקטים עבורם הם דורשים מימון. השווי הכולל של הפרויקטים הללו נאמד בכ-430 מיליון דולר.

 

לפי הדיווח, הפלסטינים שמו דגש מיוחד על פרויקטים כלכליים בירושלים המזרחית. 125 מיליון דולר נדרשו עבור מימון פרויקטי שיכון במזרח ירושלים. 127 מיליון דולר נוספים נדרשו עבור מימון פרויקטים לעידוד התיירות הערבית לירושלים. עוד 77 מיליון דולר נדרשים למימון פעולתן של חברות פיננסיות וכן עבור אספקת שירותים חיוניים וחיזוק פעילותם של הבנקים הפועלים בגדה המערבית.

 

בתוך כך הודיעה הרשות הפלסטינית כי סולטנות עומאן העבירה באחרונה סכום של 10 מיליון דולר כסיוע. לפי ההודעה, הסכום הועבר בהוראת שליט עומאן, סולטאן קאבוס, במהלך ביקורו האחרון של יו"ר הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס. הכסף הועבר לכיסוי הוצאות שוטפות של הרשות הפלסטינית.

 

הלוואות לצעירים הערבים?

 

בתוך כך, מנהיגי מדינות ערב החוששים מהמהומות בתוניסיה, צפויים להכריז היום על השקעה של 2 מיליארד דולר בתוכנית לתמיכה בכלכלות המקרטעות. התוכנית תאומץ היום בכנס הכלכלי שנפתח בשארם, ונועד לדון בנושאי מסחר, עסקים והשקעות. אולם המהומות בתוניסיה שהובילו לבריחתו של הנשיא מאפילות על השיחות.

 

"זוהי התחייבות לספק הזדמנויות עבודה לצעירים ערבים על מנת להעצים אותם לקחת חלק פעיל בחברה", נכתב בהצהרה.

 

הפגנות בתוניסיה הפגנות בתוניסיה צילום: רויטרס

 

הרעיון להקים קרן מסוג זה עלה לראשונה על ידי כווית בכנס הכלכלי שנערך במפרץ הפרסי ב-2009, אולם הוא לא התרומם, בדומה ליוזמות רבות בליגה הערבית שדורשות מהחברים להתחייב להשקיע כספים.

 

לדברי דיפלומטים ערבים, סעודיה וכווית התחייבו להעביר 500 מיליון דולר כל אחת, על רקע המהומות הכלכליות בתוניסיה.11 חברות נוספות התחייבו להשקיע 298 מיליון דולר נוספים.

 

הערכה היא כי הקרן המיוחדת תוקם בתוך מספר שבועות, ותפעל כבנק המעניק הלוואות לטווח הקצר והבינוני לצעירים המעוניינים לפתוח עסק. העדיפות תינתן למדינות הפחות מפותחות כמו תימן וסודן.

 

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

בטל שלח
    לכל התגובות
    x