$
בשולי החדשות

7 טעויות שאסור לעשות כששולחים קורות חיים

אם אתם רוצים שמנהל כוח האדם לא יזרוק מיד את קורות החיים שלכם לפח, אל תציעו עצמכם לעבודה שאינה מתאימה לכם, אל תגזימו בפרוט מעלותיכם ואל תצרפו הצהרת כוונות מתנשאת. כך תגדילו את הזיכוי לזימון לראיון עבודה

סוכנויות הידיעות 22:2819.07.10

בזמן שאתם קוראים את הפסקה הזו, מנהל כוח אדם ממוצע כבר הספיק לעבור על 6 קורות חיים (זה מדוד). אם אתם רוצים להעלות את הסיכוי שקורות החיים שלכם יעזרו לכם לקבל ראיון עבודה, אל תעשו את הטעויות הבאות, שלפי מנהלי כוח אדם גורמות להם ישר לזרוק את קורות החיים לפח.

 

7 הטעויות שיכולות לעלות לכם במשרה:

 

1. שלחו קורות חיים לעבודה שאתם לא מתאימים לה

אנשים רבים שמחפשים עבודה מאמינים שפשוט מדובר בעניין של סטטיסטיקה – אם שולחים מספיק קורות חיים בטוח מתקבלים למשהו. אבל את המזל עדיף להשאיר לקזינו, לא למציאת עבודה. המציאות היא שמנהלי כוח אדם שונאים לבזבז זמן על קורות חיים של מועמדים לא מתאימים.

 

אחת הדוגמאות הטובות לכך היא של שומר ששלח קורות חיים לעבודה כמנהל סיכונים פיננסיים (אולי היה כדאי לליהמן ברדרס להעסיק אותו). לדברי המנהלים מיון קורות חיים לא מתאימים היא עבודה מתסכלת ולא יעילה, שאף מקשה יותר על מציאת המועמד הנכון. לכן, בפעם הבאה שאתם מתכוונים לשלוח קורות חיים לכל עבודה שהמילה פיננסים מופיעה בה, תחסכו קצת זמן ותיגשו רק לאלה שהכישורים שלהם מתאימים לה.

 

2. צרפו הצהרת כוונות מתנשאת

היום יותר מתמיד, שוק העבודה האכזרי עוסק יותר בחברה מאשר במועמד. ולפיכך, הצהרות כוונות, בייחוד כאלו הכוללת את תקוותיו, חלומותיו וקרן הפנסיה המועדפת על המועמד – עשויות לפגום בקורות חיים טובים למדי. למעסיקים לא איכפת כיצד הם יכולים לפתור את הבעיות שלכם – בטח שלא לפני שהם בכלל פגשו אתכם, וככל הנראה גם לא אחרי שהם יעסיקו אתכם. במקום זאת, עדיף להוסיף הצהרה של "המטרות" שמסבירה באופן מפורט כיצד הכישורים שלכם יועילו לחברה הספציפית, ולא להפך. והיו מאד ברורים בתיאור התפקיד שאתם מחפשים.

 

3. השתמשו באותם קורות חיים גנריים לכל משרה שאתם פונים אליה

על מנת לבלוט בים קורות החיים, שלכם חייבים להתייחס לכל משרה ספציפית, אפילו תוך כדי מיחזור המונחים שהשתמשו בהם בתיאור המשרה. קורות החיים צריכים לכלול כמה ביטויים מקצועיים – מספיק כדי להוכיח שאתם בקיאים בחומר, אבל בלי להישמע כמו רובוטים.

 

רצוי להתייחס לנושאים ספציפיים בכל חברה ובאתגרי התעשייה, תוך כדי פירוט כיצד שיפרתם את נאמנות הלקוחות, היעילות והרווחיות בעבודות קודמות. חשבו היטב כיצד ניתן למנף כל פיסת מידע ליתרונכם. אף פרט בקורות החיים לא יכול להיות סתמי, החל ממה שכוללים בתיאור עבודות קודמות ועד למכתב הנלווה.

 

אל תכתבו קורות חיים גנריים אל תכתבו קורות חיים גנריים איור: שחר קובר

 

4. תנו למנהלי כוח האדם לנחש כיצד תוכלו לסייע בחברה

בשלב מיון קורת החיים, המנהלים מחפשים לדעת מיד מה יש למועמד להציע, ואין בכוונתם לבזבז זמן בעיון מעמיק בהמלצות.

 

5. אל תסבירו איך הניסיון שלכם יעזור בתפקיד החדש

אף שעדיף להימנע ממשרות שאין לכם את הניסיון הדרוש בשבילן, רצוי להתפתח לתחומים חדשים במיוחד אם אפשר לנצל את הניסיון הקודם בהתאם. מורה לספרות בתיכון שמנסה למצוא עבודה חדשה יכולה לדוגמה לציין ניסיון בניהול משאבי אנוש, יחסי אנוש טובים, כתיבה והכשרה.

 

6. אל תוסיפו מכתב מקדים לקורות החיים

מכתב מקדים תמיד צריך להתווסף לקורות החיים, גם אם אתם מעבירים אותם לחבר הכי טוב שלכם. הכוונה היא לא לשרבוט עצל של שמי הוא... ואני מחפש עבודה בתל אביב, מצ"ב קורות חיים. רצוי להסביר את הסיבה לשליחת קורות החיים, איזו משרה מעניינת אתכם, רקע קצר לגבי עצמכם, רגעי שיא בקריירה. חשוב לבדל את עצמכם מהשאר.

 

7. אל תתעמקו בפרטים

מחפשי עבודה חסרי אחריות לרוב לא הופכים להיות עובדים מצטיינים. לכן, אפילו קורות חיים מבטיחים ביותר חייבים לציית לחוקים הבסיסיים: בלי שגיאות הדפסה, מסודרים ובלי תוספות מיותרות. על פי סקר שנערך - 80% ממנהלי כוח האדם הודו שיפסלו מועמד שעובר על החוקים הללו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x