סגור
פנאי בר פרדיסו
בר פרדיסו. למעלה: מנה של ויטלו טונטו. בישול מסורתי עם טוויסט מקורי (צילום: נועם פריסמן)

בר פרדיסו: להרגיש ברומא, לשלם בתל אביב

השפית המדוברת דנה־לי ברמן חוזרת עם מסעדה איטלקית מהיפות שנפתחו כאן לאחרונה. האוכל מענג ועשוי היטב רק חבל שהמנות כל כך זערוריות

הדיסוננס בין ההמון המתנחשל בכל ערב ברחוב נחלת בנימין לבין מציאות חיינו הקשה מנשוא הוא בלתי נתפס. אלפי חוגגים ובליינים משוטטים ברחוב וממלאים את עשרות המסעדות והברים כאילו אין מלחמה בעולם. בר פרדיסו, התוספת החדשה למקטע שבין גרוזנברג לשדרות רוטשילד, שבערבים הופך למדרחוב, הוא ללא ספק תוספת מבורכת ומפוארת, גם בין שלל המסעדות, שחלקן מהטובות שמקומותינו (ברבור, מן טן טן ואחרות). למרות השם, מדובר במסעדה איטלקית חדשה, משהו שבימינו אין ממנו מספיק בתל אביב.
אבל לפני הכל, בר פרדיסו היא אחת המסעדות הכי יפות שראיתי כאן. על חורבות בית הקפה הלהט”בי הוותיק שפגט, קם מקום מרהיב ביופיו. חלק מהטריבונות שהיו כאן נשמר וכך אפשר לשבת בחצייה האחד של המסעדה בקומות מדורגות. משגעים ביופיים גם גג הרעפים החשוף פנימה, חלון הקרמיקה הירוק ממנו יוצאות המנות, הבר הקטן והאלגנטי המקושט בציור גדול ולא פחות מכל אלה, אותה תנועה בלתי פוסקת המתנהלת ברחוב מולך. כשאתה מזמין קוקטייל ובוהה בכל זה, אפשר לרגע לחשוב שאתה ברומא ולא בתל אביב.
1 צפייה בגלריה
פנאי בר פרדיסו מנה של ויטלו טונטו
פנאי בר פרדיסו מנה של ויטלו טונטו
מנה של ויטלו טונטו
(צילום: נועם פריסמן)
על האוכל חתומה כאן דנה־לי ברמן, שעבדה במסעדות נחשבות כמו פרונטו ובר א וין, קנתה את עולמה במסעדת גן השקמים קצרת הימים, עזבה אותה להרפתקה קצרה מעבר לים ושבה לארץ עם תוכניות גדולות. בקרוב היא מתעתדת לפתוח מסעדה במעלה החמישה, ובינתיים היא בנתה כאן תפריט שכולו תענוג.
התחלנו בטרטר בקר על ברוסקטות קלויות שהיה עשוי לפי הספר והגיע עם זביונה חרדל כשעל הברוסקטה מרוחה גבינת טלג'יו. הנה, מסורתי אבל מקורי. גם הוויטלו טונטו שליד היה מסורתי אבל עם תפנית בעלילה. הטונה שבדרך כלל מתלווה לפרוסות העגל הקרות מנתח הווייסבראטן, הגיעה בצורת זילופים קטנים ואלגנטיים של איולי טונה. טעים לא פחות. גם כדורי הארנצ'יני שיחקו קצת עם המקור. האורז בושל ברוטב וודקה בנוסף לעגבניות המרוסקות והמטבל מתחתיו הותקן מארוגולה. טעים בטירוף.
סלט הקיסר היה הכי קטן שראיתי בחיי, אולי עשרה עלי חסה עם קרוטוני בייקון בנוסף לפרמזן והרוטב. זה היה טעים אבל כל כך קטן שהרמנו גבה. פסטה קרבונרה כללה צינורות ריגטוני עם חלמון, פרמזן וגואנצ'לה (סוג של בייקון מלחי חזיר). היא היתה מצוינת אבל מלוחה נורא. סלט תמנון מופלא ממש הוגש קר עם הדרים, ארוגולה ופרוסות דקיקות של שומר ובחמיצותו המרעננת היווה את פסגת הארוחה.
ממול התענג הנוער על טליאטה - נתחי פלאנק בקר קטנים עשויים מדיום־רייר עם תועפות ארוגולה ופרמזן ותיבול של בלסמי וחמאת שום. מושלם.
קינחנו בטירמיסו קלאסי ובפנקוטה מריוויון עם גרניטה של לימון, טימין ושקדים מקורמלים, שהיתה מופלאה. החלק הקשה, כמו תמיד, הוא תג המחיר, שנשמע שפוי עד שמציבים אותו אל מול הכמות הזערורית של המנות. בקיצור, אין חדש תחת השמש. לפחות יש תמורה בעד האגרה.
בר פרדיסו, נחלת בנימין 43, תל אביב
לפני הטיפ
טרטר בקר — 68
ויטלו טונטו — 66
ארנצ'יני — 46
פסטה קרבונרה — 74
סלט תמנון — 78
טליאטה – 125
טירמיסו — 48
פנקוטה — 43
קוקטייל בליני – 49
קוקטייל הוגו (יין לבן מבעבע עם ליקר סמבוק) — 49