סגור
מנת הקובה חמוסטה במסעדת רובע א׳ פנאי
הקובה חמוסטה. מילוי מושלם של דג קצוץ עם פיסטוק (צילום: בן יוסטר)

מסעדת "רובע א'" של אביתר מלכה מציבה סטנדרט חדש לגורמה כשר

המסעדה החדשה של פליט הריאליטי המוכשר אביתר מלכה היא הכי רחוקה מהשכונה האשדודית שעל שמה היא קרויה: מפתיעה, מרתקת וגאונית 

מסעדת רובע א' נפתחה על חורבות ל'אפוק, המסעדה של השף המנוח (יש דבר כזה, מסתבר, מסעדה של שף מת) ז'ואל רובושון, מגדולי השפים הצרפתים בדורנו. ל'אפוק לא הצליחה להשתלב בסצנת האוכל המקומית, לטעמי לא רק בגלל המלחמה והתמחור. היה בה משהו לא קשור בעליל לזמן ולמקום, לא רק המקומיים אלא אפילו העולמיים. העולם קץ כבר מזמן באוכל צרפתי קלאסי.
והנה, במרץ האחרון נפתחה במקומה, לאחר כמה חודשי שיפוצים, מסעדה שונה לגמרי: אומנם גם גורמה יוקרתי, אך בניגוד לקודמתה, יפה מאוד, וגם בניגוד עצום לקודמתה: כשרה. הכשרות הזו מסמלת כמובן את הרוח הנושבת בישראל בימינו. עוד ועוד מסעדות גורמה כשרות נפתחות ומסמנות מה רוצה העם.
מי שעומד הפעם מאחורי הסירים הוא השף אביתר מלכה, פליט ריאליטי מוכשר במיוחד — זוכה “משחקי השף” ומי שחתום כבר על בר היין המצליח וינונה פוראבר. נאמן למורשת השמות המוזרים, המסעדה החדשה נקראת על שם רובע א' באשדוד. אלא שאין דיסוננס גדול יותר. מילא.
אחרי כל זה נותר רק לאכול. והנה, הפתעה. התרגלנו כבר מזמן לגורמה כשר ואפילו טוב. ואחרי מרים של חיים כהן, גם הכי טוב שיש. ועדיין, רובע א' מציבה סטנדרט חדש. אחרי וינונה פוראבר לא היו לי ציפיות גבוהות במיוחד מהאוכל של מלכה, ואני שמח לאכול את הכובע.
התחלנו בחלת בריוש עם דוחן, פרג ומלח ים שהוגשה עם חמאה, פלפלים חריפים כבושים וזיתים. זהירות, ממכר. אחריה הגיעה טונה אדומה בפרוסות דקות על מעין מרק של מי דובדבנים חריפים עם סלט קטן של דובדבנים וירקות עם אריסה. מנה גאונית ממש, לא פחות. מפתיעה, מרתקת, טעימה בטירוף. משיאי הארוחה כבר בתחילתה. זוג טאקוס עטפו בר ים בבלילה מטוגנת שהיתה בה גם טקילה, עם בצל ירוק, עלי תבלין ואיולי חלפיניו. טעים אבל לא משהו שלא אכלתם קודם.
עכשיו הגיעה מה שלא נותר לי אלא להודות שהיתה אחת המנות הטובות שאכלתי מימיי: קובה חמוסטה של בר ים. בצק קובה הכי דק שפגשתי, מילוי מושלם של דג קצוץ עם פיסטוק, פטרוזיליה ושאלוט עם רוטב כמו של מנת הקובה חמוסטה — חמוץ אבל במקרה שלנו עם חמאה. גן עדן.
נקניקיית פורל סטייל מרגז בלחמנייה היתה קצת יבשה, אבל רק בקטנה. קשה להצליח עם נקניקיית דג גם כשאתה מוכשר כל כך.
ניוקי א לה רומנה (ניוקי סולת) עם לוקוס צלוי היה מצוין אבל קצת, ושוב, רק בשוליים, טיפה רכרוכי. וזה כנראה רק כי הרף שהוצב לפניו היה גבוה מאוד.
קינחנו בעוגת שקדים רכה ומצוינת ובגלידת פלפל שחור מפתיעה ונהדרת. המחירים יקרים רצח, כרגיל. ועדיין רובע א' היא אחת המסעדות הטובות בארץ.
רובע א', יהושע התלמי 18, תל אביב
***

לפני הטיפ

בריוש - 28 שקל
טונה - 94
טאקו - 83
נקניקיית פורל - 77
חמוסטה - 88
ניוקי עם לוקוס - 144
גלידה - 44
עוגה - 54
שני קוקטיילים (מעולים) - 124
כוס רוזה מטר - 52