$
ספורט עולמי

אוקלהומה סיטי ת'אנדר: המשלמת הטובה ביותר בספורט העולמי

השכר הממוצע בקבוצה בה משחקים כוכבי הכדורסל ראסל ווסטברוק, כרמלו אנתוני, פול ג'ורג' וסטיבן אדאמס, עומד בעונה הנוכחית על 9.3 מיליון דולר בשנה, שהם 183,529 דולר בשבוע

שירות כלכליסט 23:1827.11.17

קבוצת הכדורסל אוקלהומה סיטי ת'אנדר מה-NBA היא הקבוצה שמשלמת לשחקנים שלה את השכר הגבוה ביותר בעולם הספורט, כך לפי סקר השכר בספורט של Sportingintelligence לשנת 2017.

 

 

מימין: כרמלו אנת'וני, ראסל ווסטברוק ופול ג'ורג' שחקני אוקלוהומה סיטי ת'אנדר מימין: כרמלו אנת'וני, ראסל ווסטברוק ופול ג'ורג' שחקני אוקלוהומה סיטי ת'אנדר צילום: twitter

 

הדו"ח השנה, GSSS, המתפרס על פני 140 עמודים, כולל גם נספח המכמת את הפער בין קבוצות ספורט של גברים ונשים, הן מבחינת הזדמנויות והן מבחינת שכר.

הדו"ח, המתפרסם זו הפעם השמינית, מדרג את קבוצות הספורט בעולם המשלמות את השכר הגבוה ביותר לשחקנים. זו הפעם הראשונה שהרשימה המרכזית כוללת ליגת נשים – WNBA, וכן מצורף ניתוח של ליגות נשים מובילות נוספות החל מליגות כדורגל ברחבי אירופה, אמריקה ואוסטרליה ועד לליגות מובילות בכדור רשת, כדוריד וקריקט.

 

השכר הממוצע בת'אנדר, הקבוצה בה משחקים כוכבי הכדורסל ראסל ווסטברוק, כרמלו אנתוני, פול ג'ורג' וסטיבן אדאמס, עומד בעונה הנוכחית על 9.3 מיליון דולר בשנה, שהם 183,529 דולר בשבוע (137,507 ליש"ט).

 

החישוב הייחודי של הדו"ח הוא "שכר ממוצע בהרכב הפותח", שמאפשר את ההשוואה הטובה ביותר בין ענפי ספורט, ליגות ומדינות שונות ברחבי העולם. 7 מבין 10 השחקנים המרוויחים ביותר ברשימה הנוכחית הם שחקני NBA, ככל הנראה כתוצאה ישירה של חוזה השידור היקר של הליגה שנכנס לתוקף לפני עונת 2016-17.

לשם השוואה, בדו"ח של 2015 היו 8 קבוצות כדורגל בקרב 10 המרוויחות, השנה יש רק שלוש: ברצלונה במקום הרביעי היא בעלת השכר הגבוה ביותר, ואחריה פריז סן ז'רמן במקום החמישי וריאל מדריד במקום השביעי.

 

השכר הממוצע לשחקן בהרכב הפותח של ברצלונה המשחקת בליגה הספרדית עומד על 6.6 מיליון ליש"ט בשנה. הנתונים של הקבוצה כוללים את החוזה החדש והיקר של ליונל מסי, שבתוקף עד 2021. החוזה נחתם רשמית בסוף השבוע האחרון, אף שההסכמות עליו התקבלו כבר ביולי.

 

פריז סן ז'רמן, שבקיץ הדהימה כשהחתימה את ניימאר מברצלונה, נושפת בעורפה של ברצלונה גם בקטגוריה הזו עם שכר שנתי ממוצע של קרוב ל-6.5 מיליו ליש"ט, שנמצא במגמת עלייה מהירה.

 

אם פריז תפגין ביצועים טובים על המגרש ובהתאם תחלק לשחקנים בונוסים גבוהים, הם ככל הנראה יעקפו את המועדון הקטלאני. במקום השלישי מדורגת ריאל מדריד עם 6.2 מיליון ליש"ט.

 

הקבוצות האנגליות המחלקות את השכר הגבוה ביותר הן מנצ'סטר יונייטד ומנצ'סטר סיטי, בהתאמה. אם כי ההפרש ביניהן קטן – שתיהן משלמות בסביבות 5.2 מיליון ליש"ט לשחקן בשנה, שהם 100 אלף ליש"ט בשבוע.

 

בדומה למצב בברצלונה ובפריז, הצלחה על המגרש קרוב לוודאי שתכריע איזו מבין הקבוצות של מנצ'סטר משלמת יותר העונה. כך למשל, הצלחה ותארים למועדון אחד בעוד שהיריבה העירונית לא זוכה בדבר, תוביל להוצאות גבוהות יותר שיבואו לידי ביטוי בתשלומים המבוססים על תוצאות ובונוסים.

 

יונייטד דורגה בשנה שעברה במקום הרביעי הכולל, אך השנה נפלו משלוש סיבות עקרוניות. חלק מהחוזים הגדולים הוקטנו (זלאטן איברהימוביץ') או בוטלו (ווין רוני, בסטיאן שוונשטייגר) ולא הוחלפו. תנודות בשווי המטבעות פירושן גם שהחוזים של הקבוצות הספרדיות והצרפתיות שביורו שווים יותר בליש"ט כיום לעומת לפני 12 חודשים. הסיבה השלישית היא העלייה בשווי השכר ב-NBA .

 

לשחקני הכדורסל ב-NBA יש את השכר הממוצע הגבוה ביותר, שעומד על 5.5 מיליון ליש"ט לשחקן העונה. שחקני הבייסבול ב-MLB מדורגים שניים כקבוצה עם שכר של 3.4 מיליון ליש"ט. הפרמיירליג האנגלית נותרה ליגת הכדורגל עם השכר הגבוה ביותר. השכר הממוצע בעונת 2017-18בליגה הבכירה באנגליה עומד על 2,642,508 ליש"ט (שהם 50,817 ליש"ט בשבוע). פירוש הדבר כי השכר הממוצע בפרמיירליג עלה לראשונה מעל 50 אלף ליש"ט בשבוע – תקדים עבור כל ליגות הכדורגל.

 

השכר השנתי בפרמיירליג של 2.64 מיליון ליש"ט עדיין גבוה מהממוצע בליגה הספרדית (1.68 מיליון ליש"ט), בליגה האיטלקית (1.33 מיליון ליש"ט), בליגה הגרמנית (1.26 מיליון ליש"ט, עלה לאחר חתימה על חוזה שידור חדש) והליגה הצרפתית (944,405 ליש"ט, בעיקר בשל המשכורות הגבוהות בפריז סן ז'רמן).

 

 

קבוצת כדורגל הנשים של ברצלונה. אחד הממצאים המרכזיים מהבדיקה הוא שעבור כל שחקנית כדורגל מקצועית בעולם יש 106 גברים שמתפרנסים מהמשחק. מעבר לכך, הנשים שכן הופכות את זה לקריירה מרוויחות מאית מהשכר של הגברים – גם אם הן נחשבות לשחקניות הטובות ביותר. קבוצת כדורגל הנשים של ברצלונה. אחד הממצאים המרכזיים מהבדיקה הוא שעבור כל שחקנית כדורגל מקצועית בעולם יש 106 גברים שמתפרנסים מהמשחק. מעבר לכך, הנשים שכן הופכות את זה לקריירה מרוויחות מאית מהשכר של הגברים – גם אם הן נחשבות לשחקניות הטובות ביותר. צילום: איי פי

 

ממוצע השכר הנשי: נמוך במיוחד

 

ליגת ספורט הנשים שמשלמת לשחקניות שלה את השכר הגבוה ביותר הכולל היא ה-WNBA, שם ממוצע השכר עומד על 57,490 ליש"ט.

 

אחד הממצאים המרכזיים מהבדיקה הוא שעבור כל שחקנית כדורגל מקצועית בעולם יש 106 גברים שמתפרנסים מהמשחק. מעבר לכך, הנשים שכן הופכות את זה לקריירה מרוויחות מאית מהשכר של הגברים – גם אם הן נחשבות לשחקניות הטובות ביותר.

 

הפער הזה קיים גם במדינות שבהן כדורגל הנשים נחשב מתקדם יחסית, כמו אנגליה. בעוד שהשכר הממוצע בקבוצות הגברים בפרמיירליג טיפס העונה ל-2.64 מיליון ליש"ט, הנתונים הרשמיים שהגיעו לידי מחברי הדו"ח מצביעים על כך שבליגת הנשים האנגלית (FAWSL) השכר הממוצע הוא 26,752 ליש"ט, כלומר 1% משכר הגברים.

 

הסיבה להפרשים האלה קשורה גם לכך שספורט הגברים לרוב מושך יותר קהל, יותר ספונסרים וחשוב מכך, חוזי שידור יקרים יותר. אך היקף הפערים, המפורט לראשונה בדו"ח הזה, הוא עצום.

 

12 הליגות שמשלמות את השכר הגבוה ביותר לשחקנים מורכבות מ-7,265 שחקנים ב-257 קבוצות ב-6 ענפי ספורט בעשר מדינות שבשלוש יבשות. הרשימה כוללת ספורטאים מארבע הליגות הגדולות של צפון אמריקה (כדורסל, בייסבול, הוקי ופוטבול), מחמש ליגות הכדורגל הבכירות באירופה (אנגליה, ספרד, איטליה, גרמניה וצרפת), מליגת הקריקט בהודו, מליגת הכדורגל של סין וליגת הבייסבול של יפן. ביחד, הם מרוויחים 15.7 מיליון ליש"ט בממוצע של 2.16 מיליון ליש"ט לשחקן בשנה.

 

בצד הנשי, הדו"ח מתייחס ל-2,461 שחקניות ב-129 מועדונים בשישה ענפי ספורט בשמונה מדינות ובשלוש יבשות. ביחד הם מרוויחות 52.7 מיליון ליש"ט, כלומר ממוצע של 21,427 ליש"ט כל אחת. קבוצת הגברים מרוויחה פי 101 יותר מהנשים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x