$
חדשות נדל

בשל ההאטה בבנייה: הממשלה צפויה לאשר הגדלה של מספר העובדים הזרים והפלסטינים

על פי ההחלטה שיציג שר הבינוי יעקב ליצמן, יוגדל מספר העובדים הזרים בענף הבנייה מ-18 אלף כיום ל-22 אלף, וזה של העובדים הפלסטינים יוגדל מ-65 אלף כיום ל-80 אלף. בנוסף, תוקם ועדה שתבחן צעדים שיאפשרו את שילובם של 30 אלף ישראלים בענף, בראשה יעמוד יוגב גרדוס, ראש אגף תקציבים במשרד האוצר

אמיתי גזית 17:3102.12.20

הממשלה צפויה לאשר ביום ראשון הקרוב הגדלה של מספר העובדים הזרים בענף הבנייה, מ-18 אלף כיום ל-22 אלף, והגדלה של מספר העובדים הפלסטינים מ-65 אלף כיום ל-80 אלף. עובדים אלה מועסקים בעבודות ה'רטובות', הנחשבות לקשות וכוללות ריצוף, ברזלנות, וטפסנות, מהן ישראלים נרתעים עד היום.

 

בנוסף, על פי ההחלטה שיציג שר הבינוי יעקב ליצמן, לצד הגדלת מספרי העובדים תקום גם ועדה שתבחן צעדים שיאפשרו שילוב 30 אלף ישראלים בענף, במקצועות כגון מפעילי ציוד מכני הנדסי ועגורנים, מנהלי עבודה, מהנדסים, עוזרי בטיחות ונהגים. בראש הוועדה יושב יוגב גרדוס, ראש אגף תקציבים במשרד האוצר, ובין חבריה יאיר פינס, מנכ"ל משרד הבינוי. הוועדה תתבקש להגיש את המלצותיה תוך 90 יום.

 

 צילום: ג'רמי פלדמן

 

 

ההחלטה נולדה על רקע קמפיין שניהלה בימים האחרונים התאחדות בוני הארץ נגד הממשלה, בעקבות ההאטה החריפה בענף. בימים הקרובים תסכם התאחדות בוני הארץ עם משרדי הבריאות והבטחון על נוהל העסקת העובדים בשיגרת הקורונה. נזכיר כי בתקופת הסגר הראשון עובדים פלסטינים נאלצו ללון בישראל.

 

נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו, מסר: "מדובר בצעד נכון וחשוב, שימנע הדרדרות נוספת של היקף התחלות הבנייה בישראל ויסייע בבלימת עליית מחירי הדיור. כמו כן, ההחלטה תאפשר להאיץ קליטת עובדים ישראלים לענף הבנייה והתשתיות, ובכך תסייע מאוד לצמצום האבטלה בעקבות משבר הקורונה. בישראל חסרות 150 אלף דירות, ופער זה גדל באלפי דירות נוספות בכל חודש. הגדלה מהותית של מספרי העובדים תאפשר להתמודד עם היקפי הבנייה הנדרשים לצורך אספקת מספר דירות אדיר שנדרש כיום למשק וחשוב לא פחות, להקמת התשתיות התומכות בהן. אנו מצפים שביום ראשון הקרוב יתמכו כל השרים בהצעה, בה תומכים כבר שר האוצר, שר הפנים ושר הביטחון".

 

שר הבינוי והשיכון, יעקב ליצמן: "ההחלטה תסייע להאיץ את ענף הנדל"ן ולהגדיל את היקפי הבנייה".

 

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יאיר פינס: "הגדלת היצע הפועלים הזרים לענף הבנייה בישראל, לצד השתלבות עובדים ישראלים בענף, הינה מהותית להמשך פעילות סדיר של ענף הבנייה, שנמצא בשלב קריטי - לא רק מבחינת תחזית הדיור בישראל אלא לכלכלה הישראלית כולה".

x