$
חדשות נדל

בין בעלי הגוש הגדול: בוז'י הרצוג, שאול בן אדרת חנן מלצר ורמי אונגר

השטח שבו פועל שדה דב הוא בבעלות אלפי בעלים שונים. עפ"י החלטת ביהמ"ש שמותיהם יפורסמו עד סוף אוגוסט. מנהלי הגוש הגדול טוענים: "רוב המחזיקים הם 'אנשים מן היישוב', ובני מעמד הביניים ולא בעלי הון"

נמרוד בוסו 10:0020.06.19
אחד הסודות המסקרנים ביותר בעולם העסקים הישראלי היא רשימת בעלי הקרקעות הפרטיות בשטח הגוש הגדול שבו פועל ב-80 השנים האחרונות שדה דב. רשימה זו הפכה למסקרנת אף יותר עם התקרבותו של מועד הפינוי המיועד של השדה, ה-1 ביולי, והמאבק המתחולל כעת להשארתו מצד עיריית אילת, חברת ארקיע וגורמים נוספים, בתמיכת שר התחבורה הטרי בצלאל סמוטריץ'.

 

 

 

 

מימין: חנן מלצר, יצחק בוז'י הרצוג ורמי אונגר מימין: חנן מלצר, יצחק בוז'י הרצוג ורמי אונגר צילום: אוהד צויגנברג, שאול גולן

 

בעקבות תביעה שהוגשה בנושא, הורה בית המשפט בראשית חודש מאי על פרסום כל השמות הבעלים בתוך 90 יום, כלומר עד סוף אוגוסט. אולם כבר אתמול חשפה חברת החדשות כמה שמות של אישים בולטים המחזיקים בזכויות בקרקעות.

 

 

שדה דב על הגוש הגדול שדה דב על הגוש הגדול צילום: עמית שעל

 

בין המחזיקים, משפחתו של יו"ר הסוכנות יצחק בוז'י הרצוג, שופט בית המשפט העליון חנן מלצר שעל פי הפרסום מכר את רוב קרקעותיו, ואיש העסקים ויבואן המכוניות רמי אונגר.

 

דמות בולטת נוספת המחזיקה בקרקעות במתחם היא היהלומן שמואל שניצר, שבנו שי שניצר לקח חלק בעבר בארגון כנס תמיכה בפינוי השדה, יזם הנדל"ן ובן זוגה לשעבר של ענבל אור שלומי טהורי, ומשפחתו של השף שאול בן אדרת.

 

יש לציין כי מדובר בשמות ספורים מתוך רשימה המונה אלפי בעלים שונים, המחזיקים בחלקם בפיסות זעירות של הקרקע – תוצאה של הזמן הרב שחלף שהביא לירושות, ומכירת נתחי קרקע קטנים על ידי סוחרי קרקעות לאורך השנים.

 

לטענת חמשת מנהלי הגוש הגדול, רוב המחזיקים הם "אנשים מן היישוב", ובני מעמד הביניים ולא בעלי הון, בעוד שמתגדי הפינוי טוענים כי הפינוי בא להיטיב עם עסקי הנדל"ן של קומץ טייקונים. רק עם פרסום רשימת הבעלים המלאה בתחילת חודש אוגוסט תינתן תשובה מלאה בסוגיה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x