$
חדשות נדל

פרסום ראשון

הקבלנים עתרו נגד עיריית רמת גן - בדרישה להחזיר את תמ"א 38

התאחדות בוני הארץ שהגישה את העתירה, טוענת כי מדובר בהחלטה שנובעת מטעמים פופוליסטיים ומהווה חלק מ"הבטחת בחירות". בנוסף, לא ברור האם המשמעות היא ביטול של תמ"א 38 ופניה לפינוי בינוי בלבד

אמיתי גזית 14:5513.06.19

הקבלנים פתחו היום חזית משפטית נגד עיריית רמת גן בעקבות החלטתה למנוע פרויקטים של תמ"א 38, לחידוש וחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה. התאחדות בוני הארץ, ארגון הגג של הקבלנים עתרה הבוקר בעניין לבית המשפט המחוזי בתל אביב, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים.

 

בשל חשיבותה של הסוגיה והשלכותיה הרחבות על כלל הרשויות ועל האינטרס הציבורי, בוני הארץ מבקשת לצרף את היועץ המשפטי לממשלה כמשיב פורמלי.

 

 

 

בעתירה דורשת ההתאחדות מבית המשפט להורות לרמת גן לבטל מדיניות חדשה הבולמת רוב מוחלט של פרויקטי תמ"א 38 עליה החליטה ב-29 באפריל השנה, לחזור ולפעול בהתאם למדיניות שאימצה העירייה בנובמבר 2017. כמו כן דורשת ההתאחדות כי בית המשפט יורה לוועדה המקומית לתכנון בנייה רמת גן לדון ולהחליט בכל הבקשות להיתר לביצוע תמ"א 38 התלויות ועומדות בפניה וכן בכל הבקשות להיתר שיוגשו לה, וזאת בהתאם למדיניות 2017.

 

כרמל שאמה הכהן ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן ראש עיריית רמת גן

 

"מדובר בהחלטה בלתי סבירה שנתקבלה בניגוד לאמות מידה בסיסיות במשפט המנהלי, הפוגעת באופן בלתי מידתי באמון הציבור ובוודאות התכנונית הנדרשת, העתידה לגרום לנזקים מהותיים כלכליים ושאינם כלכליים ומסכנת חיי אדם!" נכתב.

 

העתירה נולדה לאחר שבסוף אפריל אישרה מליאת הוועדה המקומית רמת גן, החלטה המגבילה באופן כמעט גורף פרויקטים של תמ"א 38 בבניינים בודדים. הוחלט כי פרויקטים כאלה יאושרו רק במקרים חריגים שבהם יש הצדקה הומניטארית לכך וכל זאת בהתחשב במצבה הפיננסי של העירייה. באותה החלטה נקבע כי הוועדה המקומית תוכל לאשר פרויקטים של התחדשות במתחמים שלמים, אך לא בבניינים בודדים. בוני הארץ מציינים כי רק בנובמבר 2017 אושרה מדיניות אחרת ליישום תמ"א 38, בהסתמך על חוות דעת מקצועיות והליך ממושך של שיתוף ציבור. את המדיניות החדשה מקדם ראש העיר כרמל שאמה הכהן שנבחר בנובמבר 2018.

 

לטענתם, "שינוי המדיניות, אשר לא מבוסס על תימוכין מקצועיים, נערך בהליך שאינו ראוי וסדור ותוך פגיעה בזכויות הציבור ובכלל הגורמים הרלוונטיים, ונראה כי נובע מטעמים פופוליסטיים ומהווה חלק מ"הבטחת בחירות" אותה מבקשת הוועדה המקומית לקיים על גב ועל חשבון הקבלנים וציבור הדיירים הגרים במבנים מסוכנים".

 

בנוסף נטען כי לא ברור מהם מתחמים שלמים, והאם המשמעות בפועל היא ביטול של תמ"א 38 ופניה לפינוי בינוי בלבד. להערכת בוני הארץ האפשרות הזו גרועה משום שפרויקטים של מתחמים ובהם כמה בניינים, הם מורכבים דורשים הסכמות בין גורמים רבים ונתקלים בחסמים רבים. מימוש פרויקטים כאלה אורך זמן ממושך, ולעיתים לא מתאפשר כלל.

 

כמו כן, לטענתם, לאחר אישור מדיניות 2019 לא התקבלו כלל הוראות מעבר המבהירות כיצד יש לטפל בפרויקטים שקודמו על בסיס המדיניות הקודמות ומצויים בשלבי אישור שהיו כרוכים בהוצאות כספיות רבות. על פי הערכות יש כיום כ-180 פרויקטים שהיו על סף קבלת היתר בנייה, ונבלמו בעקבות המדיניות החדשה. על פי העתירה מאז התקבלה ההחלטה, הוועדה המקומית רמת גן לא דנה בבקשות להיתרי בנייה אף לא במקרים בהם כבר ניתנה החלטה להיתר בנייה, מולאו כל התנאים ושולמו האגרות, אך ההיתר מעוכב ולא ניתן באופן בלתי חוקי- כך לטענת בוני הארץ.

 

לאור זאת נטען בעתירה כי "המשמעות (של מדיניות חדשה ללא הוראות מעבר, א"ג) היא תחולה רטרואקטיבית של המדיניות, הלכה למעשה, על כלל הבקשות, העסקאות והפרויקטים "המצויים בקנה" ואשר באו לעולם בהסתמך ועל בסיס המדיניות הקודמת"

 

לאחר קבלת ההחלטה במליאת הוועדה המקומית, עלתה לאתר האינטרנט של העירייה מצגת המפרטת את המדיניות החדש, אולם היא לא אושרה באותה ועדה ולכן לטענת בוני הארץ מסמך זה אינו תקף.

 

העתירה הוגשה באמצעות עו"ד אייל מאמו וע"ד דנה פריד, ממשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x