$
חדשות נדל

ראש עירית ר"ג: נבצע תמ"א בצורה מבוקרת

כרמל שאמה הכהן בוועידה להתחדשות עירונית, "אנחנו רוצים שהתושבים, הדיירים, היזמים והמתכננים ילכו לכיוון רחב יותר של מתחמים". רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים, "לעיר כמו גבעתיים פחות מתאים תמ"א 38, התוכנית נכשלה"

בילי פרנקל 21:3702.06.19
"זה לא שלא נעשה תמ"א ברמת גן, אבל נבצע את זה בצורה מאד מבוקרת. אנחנו רוצים שהתושבים, הדיירים, היזמים והמתכננים ילכו לכיוון רחב יותר של מתחמים. ונגזרת מכך, שהתחום הנקודתי יהפוך לחריג שבחריגים". כך אמר היום (א') כרמל שאמה הכהן, ראש עיריית רמת גן, בוועידה להתחדשות עירונית שערך מרכז הבנייה הישראלי.

 

 

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", בחודש מרץ האחרון, עיריית רמת גן מקדמת מסמך מדיניות חדש לתמ"א 38 במסלול של הריסה ובנייה, זאת לאחר שהקפיאה לחלוטין קידום פרויקטים מסוג תמ"א 38 למשך מספר חודשים. לדבריו של שאמה: "תמ"א נקודתית הורסת אפשרות לתכנון מתחמי, ולכן יושבים כדי לגבש משהו מאוזן ולענות על הציפיות של היזמים והדיירים, והזמן וההשקעה שהם השקיעו, כדי לפתח את רמת גן באופן בר קיימה לדורות קדימה עם איכות חיים שעולה ולא נפגמת ע"י תשתיות שחסרות".

 

 

כרמל שאמה הכהן כרמל שאמה הכהן צילום: נמרוד גליקמן

 

ראש עיריית גבעתיים רן קוניק ציין כי "לעיר כמו גבעתיים פחות מתאים תמ"א 38, התוכנית נכשלה. לא נראה שלקחו בחשבון שזה יתקיים רק בגבעתיים וברמת גן אלא יותר בבית שאן למשל. כשראש עיר עושה שינויים במסגרת סעיף 23, אז שואלים למה ראש העיר קובע. אבל יש תוכניות שצריך להעביר לסדר עדיפות אחרון וצריך לקדם. המדינה צריכה לתת כלים נוספים".

 

כרמית יוליס, ראש אשכול נדל"ן במחלקת יעוץ וחקיקה (אזרחי) במשרד המשפטים התייחסה ליוזמת משרד המשפטים להפחתת הרוב הדרוש בפרויקטים של פינוי בינוי מ-80% ל-66%. "זכות הקניין של הדיירים בפרויקטים של התחדשות עירונית היא חשובה ויש להגן ולשמור עליה", אמרה. "מנגד, במצבים שבהם קומץ דיירים מסרב מסירובים בלתי סבירים לפרויקט שלם, ובגללם קבוצה גדולה של דיירים לא יכולה ליהנות מהפרויקט, יש לבחון את ההתנגדויות גם על רקע ההבנה, שהזכות הקניינית כוללת גם אחריות חברתית וציבורית ואי אפשר להתייחס אליה כזכות וטו בכל מצב.

 

"לכן אנחנו שוקלים להפחית את הרוב הנדרש בפרויקטים מורכבים וגדולים של פינוי בינוי. כך למשל, במצבים בהם בניין קטן עם מעט דיירים מעכב פרויקט שלם, צריך לבחון שוב האם התוצאה הזו נכונה. מדובר בנושא מורכב ומהותי שיש להתייחס אליו על רקע החשיבות בקידום הפרויקטים. בנוסף אנחנו בוחנים הקמת ערכאה מיוחדת שתעסוק בסכסוכים בין בעלי דירות שקשורים להתחדשות עירונית, מאמינים שכתובת אחת תוכל לעזור מאוד בהאצת וקידום פרויקטים, מבלי לרוץ לערכאות שונות שוב ושוב".

 

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, ציינה כי "הארכת תוקפה במקום שבו יש ריבוי פרויקטים של תמ"א, צריך לקחת בחשבון את ההשלכות. כל בניין שעובר תמא 38 הוא אגואיסט ולא תורם דבר למרחב. בגללם נוצרת תוספת אוכלוסייה משמעותית. ויש צורך בתשתיות ושטחים ציבוריים פתוחים. צריך תוכניות כוללות ולקחת בחשבון את המכלול, איפה מתאים תמ"א, איפה פינוי בינוי, ואיזה בניין מיועד לאיזה תהליך. צריך מגוון טיפוסי בינוי בעיר וכל אחד יבחר את מה שמתאים לו. זה אחד הכלים שצריך ברקע".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x