$
נדל

בלעדי לכלכליסט

עיריית חדרה מציגה: ככה לא מחזיקים מים

פלישה לקרקע ובניית מאגר מים ללא היתר, אלה הפעולות שמיוחסות לעירייה בתביעה שהגישו בעלי שטח במתחם אגרובנק. העירייה: "צעד חירום למניעת הצפות"

אמיתי גזית 08:4425.11.18

פלישה לקרקע ובנייה ללא היתר - את הפעולות האלה, שמיוחסות בדרך כלל לעבריינים, נקטה הפעם עיריית חדרה, כך לפי תביעה שהוגשה בשבוע שעבר לבית משפט השלום בחיפה. התובעים טוענים כי דווקא העירייה - הגוף המופקד על הוצאת היתרי בנייה ופינוי פולשים - הקימה מאגר מים ענקי בשטחם, ללא הסכמתם, בניגוד לתוכנית בניין עיר (תב”ע) וללא היתר בנייה.

 

התובעים הם בני משפחת הלברשטיין, בעלי מגרש שבשטחו קיימת תוכנית להקמת פארק עסקים "יער חדרה". האזור מוכר כמתחם אגרובנק, שבגבולו הדרום־מזרחי מסילת הרכבת וכביש החוף, ובגבולו הצפוני מחלף אולגה. בשבוע שעבר הגישו בני המשפחה, באמצעות עורכי הדין דרור גדרון ודביר פרנקפורטר ממשרד אפרים אברמזון ושות', תביעה נגד עיריית חדרה על הסגת גבול ופלישה לקרקע שבבעלותם. בתביעה הם מבקשים מבית המשפט להורות לעירייה להסתלק מהקרקע ולהשיבה לקדמותה. עוד צוין כי בכוונתם להגיש לבית המשפט המחוזי תביעה לפיצויים בגין דמי שימוש שלא שולמו להם בהיקף של כ־1.6 מיליון שקל ופיצוי על נזקים בהיקף של כ־4.5 מיליון שקל.

 

מאגר המים. העירייה לא ביקשה היתר לשימוש חורג מאגר המים. העירייה לא ביקשה היתר לשימוש חורג

 

על פי התביעה, במרץ 2017, עת נערכו בני משפחת הלברשטיין להגשת היתר לבניית מבנה מסחרי במגרש שבבעלותם, ששטחו כ־4 דונם, התגלה מאגר מים לניקוז מי גשמים שהקימה עיריית חדרה. המאגר, שמשתרע על פני 8 דונם, מכסה כ־70% משטח המגרש של הלברשטיין והוא פולש גם למגרשים של בעלי זכויות אחרים במתחם.

עוד עולה מהתביעה כי התוכנית להקמת המאגר הושלמה בנובמבר 2015, אלא שהיא אינה תואמת את התב"ע החלה על השטח ומאפשרת הקמת משרדים בלבד. כדי להקים מבנה שאינו תואם לתב"ע, העירייה היתה צריכה לבקש מהוועדה המחוזית היתר לשימוש חורג, אולם היא לא עשתה זאת.

 

בשנה וחצי האחרונות התובעים ביקשו מהעירייה לפנות את השטח, להשיבו לקדמותו ולפצותם על הנזקים, אך ללא הועיל.

 

בכירים בעירייה הסבירו ל”כלכליסט” כי החשש היה שמי גשמים יגלשו לשכונות מצפון למתחם. פתרון הקבע לניקוז מי גשמים מהמתחם הוא הנחת מובל (צינור ענק), אך פעולה זו התעכבה כי היא מצריכה לנסר את פסי הרכבת באזור, וכל הפרויקט כרוך בתיאום עם רכבת ישראל והשבתת הרכבת שחולפת במקום. ההחלטה על הקמת המאגר נולדה כדי לא להקפיא את עבודות פיתוח המתחם עד למועד שבו תושבת הרכבת. לפני כמה חודשים האירוע אכן קרה, הרכבת הושבתה והמובל הונח. כעת נראה כי אפשר לפרק את מאגר המים ולהזרימם למובל.

 

בעיריית חדרה לא מכחישים את הטענות: "מדובר בעבודות חירום שנעשו על מנת למנוע הצפות בעיר במזג אוויר סוער כפי שקרה בעבר. פתרון קבע בוצע באזור על ידי הקמת מובל שמנקז את מי הגשמים ומונע הצפות בעיר והצפת מסילת הרכבת המחברת בין צפון הארץ למרכזה ודרומה. עם סיום הטמנת המובל, השטח שבו הוקם המאגר יוחזר לקדמותו. מדובר בשטחים רבים בבעלויות שונות, כשהרוב המכריע נתנו הסכמתם לשימוש זמני בקרקע".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x