$
חדשות נדל

בכיר בחברת תמ"א 38 צותת לדיירים

סמנכ"ל החברה לחיזוק מבנים בישראל גיא לקסמן הורשע בהאזנת סתר לאסיפת דיירים שביקשו להפסיק את החוזה עם החברה. סרטון האבטחה מציג חבוש קסדה, מציץ לאולם. תגובת החברה: "איננו צד להליכים"

דותן לוי 06:5631.10.17

סמנכ"ל החברה לחיזוק מבנים בישראל גיא לקסמן הורשע בהאזנת סתר לאסיפת בעלי דירות בפרויקט תמ"א 38 שהחברה מטפלת בו בתל אביב. לקסמן ניסה לצותת לדיירים שביקשו להפסיק את החוזה עם החברה. גזר דינו של לקסמן יינתן בראשית דצמבר.

 

הפרשה התרחשה בקיץ 2015, אז שימש לקסמן כסגנו של המנכ"ל יוסי חסון. החברה לחיזוק מבנים עסקה בפרויקט תמ"א 38 בשלושה מבנים ברחוב בני משה 4‑6 בת"א, ובינה לבין הדיירים התגלעו חילוקי דעות חריפים בסוגיות הקשורות לתכנון הפרויקט. נציגות הדיירים כינסה את כלל הדיירים לאסיפה שאליה לא הוזמנו נציגי היזם, כדי לדון בניתוק היחסים החוזיים עם החברה לחיזוק מבנים. האספה נקבעה לשעות הערב באולם באכסניית בני דן בשיכון בבלי.

 

מפסק הדין עולה כי כאשר הגיעו חברי הנציגות למקום, הבחינו במכשירי הקלטה שהוחבאו בתקרה האקוסטית, ובאדם חשוד שיצא מהמקום. בתום האסיפה המתינו הדיירים לראות אם מישהו אוסף את המכשירים, מסרו אותם למשטרה, וביקשו מאנשי האכסניה את ההקלטה ממצלמות האבטחה. ואמנם, בסרטון נראה לקסמן מגיע לאולם כחצי שעה לפני תחילת הישיבה, כשלראשו קסדה, מציץ לאולם כמה פעמים, נכנס ויוצא ממנו כעבור כ־4 דקות. הדיירים נזכרו שכבר שבועיים קודם לכן, בפגישה שקיימו עם מנכ"ל החברה יוסי חסון, ידעו בוודאות שחסון מקליט אותם, שכן הוא חזר על דבריו מספר פעמים.

 

בני משה 4‑6 בת"א בני משה 4‑6 בת"א צילום: אוראל כהן

 

 

בחקירתו במשטרה טען לקסמן שלא נכח במקום, אולם לאחר שהוצג לו הסרטון הסביר שהגיע לאולם כדי לבחון אפשרות לקיים בו אסיפת דיירים לאחד הפרויקטים שבהם הוא מטפל. בית המשפט דחה את טענותיו.

 

פרויקט בני משה יצא בינתיים מידי החברה לחיזוק מבנים בישראל, אך בינה לבין הדיירים ממשיך להתקיים הליך בוררות.

 

פרויקט בני משה החל כפרויקט לחיזוק ובניית תוספות למבנה קיים (תמ"א 38/1). בחודשים אפריל ומאי 2014 חתמו הדיירים על הסכם עם החברה לחיזוק מבנים להסבתו לפרויקט הריסה ובנייה מחדש (תמ"א 38/2). הנספח להסכם קבע כי אם ייווצרו התנאים המתאימים, ינהלו הצדדים משא ומתן באשר לביצועו של הפרויקט במתכונת זו. תנאים אלה היו תלויים באישור תכנית הרובעים של עיריית תל אביב, שטרם אושרה בעת חתימת ההסכם. זמן קצר לאחר חתימת ההסכם אושרה תוכנית הרבעים בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בעיריית תל אביב, ובעקבות זאת ביקשו בעלי הדירות להתחיל לנהל מו"מ על ביצוע תמ"א 38/2.

 

בנקודה זו החלו להתגלע חילוקי הדעות בין הצדדים. החברה לחיזוק מבנים התעקשה ששטח הדירות שתבנה בפרויקט תמ"א 38/2 קבוע בנספח ומחייב את הצדדים. בעלי הדירות דחו את העמדה הזאת. חלק מבעלי הדירות טענו שכלל לא ידעו היכן דירתם תמוקם. כמו כן נטען כי החברה לחיזוק מבנים ניכסה לעצמה את הדירות החזיתיות ששייכות לבעלי הדירות. טענות נוספות שעלו היו כי לפרויקט אין תוכניות מפורטות, אלא רק תרשימים ללא מידות, וכי לדירות יש רק שני כיווני אוויר והן מתוכננות באופן לקוי בצורת קרונות.

 

בעלי הדירות כי מאבקם היה מלווה באיומים מצד החברה בהגשת תביעות ישירות נגד בעלי הדירות, בהפעלת לחץ ובתביעה קיימת על סך כ־25 מליון שקל בגין הפסד רווחים.

 

החברה לחיזוק מבנים, שהיא חלק מקבוצת אפרתי מדפיס, נחשבת לגורם מרכזי בתחום ההתחדשות העירונית בארץ. החברה מבצעת כיום 18 פרוייקטים בתל אביב, במיקומים מבוקשים כגון הרחובות ירמיהו, אוסישקין, וייצמן ופיכמן. כמו כן מבצעת החברה פרויקטים נוספים ברעננה, הרצליה ורמת גן.

 

מהחברה לחיזוק מבנים בישראל נמסר בתגובה: "החברה פועלת כמעט עשור בתחום ההתחדשות העירונית. לחברה צבר פרויקטים גדול. החברה אינה צד להליכים המשפטיים הנדונים. ההליכים המשפטיים כנגד עובד החברה תלויים ועומדים בבית המשפט ועדיין לא הסתיימו. לשם שמירת צנעת הפרט החברה לא מגיבה לכתבה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x