$
חדשות נדל

המעונות החדשים מבקשים להצעיר את מרכז ירושלים

החודש החל אכלוס בית אגרון ברחוב הלל. חברת שפיר התחייבה כלפי העירייה להשכיר את החדרים לסטודנטים ב־1,250 שקל לחודש ל־25 שנה

דותן לוי 08:0622.10.17

בראשית שנת הלימודים נכנסו הדיירים הראשונים לבית אגרון, מעונות הסטודנטים שהקימה עיריית ירושלים ברחוב הלל. שני מבני המעונות החדשים, שבהם 420 מיטות, נבנו סמוך לגן העצמאות כחלק ממאמצי העירייה להחיות את מרכז העיר. חברת שפיר שהקימה את הפרויקט התחייבה כלפי העירייה להשכיר את החדרים לסטודנטים במחיר של כ־1,250 שקל לחודש.

 

 

פרויקט בית אגרון הוקם על קרקע שנועדה למטרות ציבוריות באמצעות החברה העירונית עדן, העוסקת בפיתוח כלכלי של מרכז ירושלים, ובשיתוף האקדמיה בצלאל. במכרז להקמת המתחם ולתפעולו זכתה חברת הבנייה שפיר, שהתחייבה להתאים את המפרט לדרישות בצלאל ולהפעיל את המעונות במשך 25 שנה במחירי שכירות ידועים.

 

 

ראש עיריית ירושלים ניר ברקת ראש עיריית ירושלים ניר ברקת צילום: עמית שעל

 

 

המעונות החדשים משקפים את המדיניות שהובילה בשנים האחרונות עיריית ירושלים בעקבות החלטה שהתקבלה לפני 15 שנים להחייאת מרכז העיר. על רקע הצניחה בהיקפי המסחר ועזיבת צעירים את העיר, ובפרט את מרכזה, גיבשו בעירייה שורת צעדים שכללו שיפור של המרחב הציבורי והעברת מוסדות השכלה ותרבות אל לב העיר. בין השאר הוקם תיאטרון פרינג', ומתוכננת העתקת קמפוס בצלאל מהר הצופים אל משכנו ההיסטורי במרכז העיר.

 

פרויקט שאפתני נוסף שנועד למשוך צעירים אל המרכז הוא קמפוס מנורה. במבנה שמקימה עדן בימים אלה ברחוב בצלאל אמורים לשכון תחת קורת גג אחת ארבעה מבתי הספר החשובים לאמנויות שפועלים בבירה ‑בית הספר סם שפיגל לקולנוע ולטלוויזיה, הסטודיו למשחק ניסן נתיב, בית הספק למוזיקה מהמזרח ובית הספר לתיאטרון חזותי.

 

הקמת הקמפוס תעלה כ־180 מיליון שקל שיתחלקו בין העירייה, המשרד לענייני ירושלים, ותרומות של הקרן לירושלים. כדי לעודד את מעבר המוסדות למקום, העירייה לא תגבה מבתי הספר שכר דירה אלא רק דמי השתתפות בתחזוקה השוטפת. בקמפוס צפויים ללמוד כ־800 תלמידים, וכן יוקמו בו 415 מקומות חניה.

 

לדברי אלון שפייזר, מנכ"ל חברת עדן, התוכנית להחייאת מרכז העיר שהחלה לפני 15 שנים התעכבה בין היתר על רקע קשיים בירוקרטיים, כמו למשל הצורך לשנות את ייעוד הקרקע של בית אגרון, הליך שנמשך זמן רב. מסיבה זו, גם כיום, כעבור 15 שנה, ממשיכים בעיריה לקדם את מרכז העיר במלוא המרץ מתוך הנחת העבודה שיש עוד לאן להתפתח. "מרכז העיר נמצא במקום אחר בהשוואה לתקופה שלפני 15 שנה, אבל הוא עדיין לא נמצא איפה שאנחנו רוצים לראות אותו". עוד אומר שפייזר, כי המטרה הרחבה יותר היא להשאיר את כל הרוכשים והשוכרים בעיר וכך לסייע בפיתרון הבעיה הסוציו-אקונומית בירושלים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x