$
חדשות נדל

האם כחלון ונתניהו הקפיאו הריסה? ביהמ"ש יכריע אם המדינה הבטיחה לא להרוס בתים

במכתב ששלח ח"כ אכרם חסון לראשי רשויות דווח כי הוא הגיע להסכמה עם יו"ר ועדת הפנים, שלפיה תוקפא הריסת בתים על קרקע פרטית למשך שנתיים. ביהמ"ש עצר הריסת בית בלוד לאחר שהוצג בפניו המכתב

אמיתי גזית 08:3104.05.17

בשבועות הקרובים יתברר בבית משפט השלום מהו ערכה של הבטחה כתובה מאת חבר כנסת בדבר הקפאת הריסה של בנייה לא חוקית, ואם בכוחו של משרד היועץ המשפטי לממשלה להתעלם מהבטחה כזו. במוקד העניין בית בלוד שהוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעיר הוציאה נגדו צו הריסה. בעלי הבית, באמצעות עו"ד קייס נאסר, מבקשים לדחות את הצו בשנתיים על סמך מכתב ששלח ח"כ אכרם חסון (מפלגת כולנו) לראשי רשויות מקומיות.

 

 

על פי מכתבו של חסון, שנשלח לרשויות המקומיות לפני חודשיים, נערכה ישיבה בראשות יו"ר ועדת הפנים, ח"כ דודי אמסלם, בידיעת ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון, ובה סוכם על הקפאה לשנתיים של צווי הריסה שהוצאו נגד בתים שנבנו על קרקע פרטית שעליה הרשות המקומית מקדמת תוכנית שתאפשר לאשר בדיעבד את הבנייה.

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: ישראל יוסף

 

בפברואר השנה דחה בית משפט השלום את בקשתו של בעל המבנה להשהות את צו ההריסה למרות המכתב של חסון, משום שהוועדה המקומית לוד הציגה מכתב אחר שקיבלה ממשרד היועץ המשפטי לממשלה, ובו נאמר כי לא מוכרת מדיניות של הקפאת צווי הריסה.

 

בשבוע שעבר ביטל בית המשפט המחוזי את ההחלטה של בית משפט השלום וקבע כי יש לברר את פרטי המקרה באמצעות עדים ומסמכים, שכן מדובר "בסוגיה הדורשת בירור משפטי כדבעי לאור חשיבותו הרבה, ולמען לא ייגרם עיוות דין למערער", והחזיר את המקרה בחזרה לבית משפט השלום.

 

תחילתה של הפרשה ביוני 2016, אז הוציאה הוועדה המקומית לוד צו הריסה נגד המבנה. במהלך פברואר השנה קיימה ועדת הפנים של הכנסת שורה של דיונים סוערים בתיקון לחוק התכנון והבנייה, שעניינו החמרת האכיפה נגד עבירות בנייה.

ח"כ אכרם חסון (כולנו) ח"כ אכרם חסון (כולנו) צילום: אלכס קולומויסקי

 

ב־15 בפברואר שלח ח"כ חסון מכתב לראשי רשויות ערביות ודרוזיות, ובו הסביר כי במקביל לדיונים על החוק קיימו משרד האוצר ומשרד היועמ"ש דיון בידיעת ראש הממשלה שבו הוחלט כי למשך שנתיים יוקפאו צווי הריסה נגד בנייה על קרקע פרטית, בתנאי שהרשות המקומית מקדמת תוכנית שתסדיר את המתחם. לרוב מדובר

ביישובי מיעוטים, שבהם לא אושרה תוכנית מתאר ולכן התושבים לא יכלו להוציא היתרים גם אם רצו בכך. בשיחה עם "כלכליסט" הסביר חסון כי ההחלטה על הקפאת הצווים נולדה כדי "לתת הזדמנות לסיים את התכנון, כך שאנשים יוכלו להגיש בקשות להיתרים כחוק".

 

בית משפט השלום העדיף את עמדת היועמ"ש על פני עמדת חבר הכנסת. אלא שהשופטת נאוה בכור מבית המשפט המחוזי החליטה על קיום דיון חוזר משום שיש לברר לעומק את סוגיית המכתב של חסון, במיוחד משום ששר האוצר וראש הממשלה לא הכחישו את הדברים.

 

ממשרד היועמ"ש נמסר בתגובה: "ההסכמה הנטענת במכתב המוזכר לגבי הקפאה לכאורה של ביצוע הליכים לאכיפת דיני התכנון והבנייה אינה מוכרת במשרדי היועץ המשפטי לממשלה ופרקליטות המדינה. בתחילת חודש אפריל קבעה הכנסת כי האכיפה תימשך והוסיפה כלי אכיפה נוספים ומשמעותיים למלחמה בתופעת הבנייה הבלתי חוקית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x