$
חדשות נדל

ההחלטה על דחיית פינוי שדה דב נדחתה בשבועיים, תעלה שוב להצבעה אם בעלי הקרקע לא יסכימו למתווה כחלון

על פי המתווה, השדה האזרחי ימשיך לפעול מתוך המתחם הצבאי, עד שיתפנה בינואר 2019. אבל נדרשת הסכמה של בעלי הקרקעות בגוש הגדול משום שהמתווה הזה כרוך בדחייה של הפינוי לאוגוסט 2017 וכן סלילה של כביש בשטח שלהם שיוביל לטרמינל זמני

אמיתי גזית 17:0629.01.17
נדחה בשבועיים הדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה על הצעת החוק לדחיית פינוי נמל התעופה שדה דב עד לינואר 2019. עם זאת האיום על בעלי הקרקע (המכונה הגוש הגדול) הפרטיים לא הוסר. יו"ר הוועדה, שרת המשפטים איילת שקד הבהירה כי אם תוך שבועיים לא יגובשו הסכמות עם קבוצת בעלי הקרקעות הפרטיים במתחם, החוק יעלה לדיון בוועדה וככל הנראה יאושר. את החוק מקדמים ח"כ איציק שמולי, בצאלאל סמוטריץ' וחתומים עליו עוד כ-70 ח"כים נוספים כך שסיכוייו לעבור גבוהים. באוצר מעריכים כי יצליחו לגבש הסכמות עם בעלי הקרקעות בגוש הגדול, אך בשיחות עם גורמים מקרב בעלי הקרקע עולה כי הם רחוקים מהסכמות ורואים במתווה כחלון עוד ניסיון למשוך זמן כדי לסכל את סגירת שדה דב.

 

במקביל, כפי שנחשף בכלכליסט, תוכנית הבנייה לבניית 12 אלף דירות במתחם דווקא מקודמת, וביום רביעי יתקיים לראשונה דיון בעניינה בוועדה המקומית לתכנון ובנייה תל אביב.

 

שדה דב שדה דב צילום: עמית שעל

 

על פי פסיקת בג"ץ והסכמות בין בעלי הקרקעות למדינה, שדה התעופה האזרחי אמור להתפנות באפריל 2017. לחץ של עיריית אילת וארקיע, שחששו מסגירת השדה הוביל למתווה חלופי שגיבש שר האוצר משה כחלון. על פי מתווה של כחלון, השדה האזרחי ימשיך לפעול מתוך המתחם הצבאי, עד אשר זה יתפנה בינואר 2019. אבל נדרשת הסכמה של בעלי הקרקעות בגוש הגדול משום שהמתווה הזה כרוך בדחייה של הפינוי בעוד כ-4 חודשים, לאוגוסט 2017 וכן סלילה של כביש בשטח שלהם שיוביל לטרמינל זמני. עו"ד גלית רוזובסקי מנהלת ומזכירת המנהלים בגוש הגדול, אמרה בשבוע שעבר לכלכליסט כי הפשרה של כחלון היא הפרה של הסכם, ופסק דין חלוט של בג"ץ. "יש החלטה של בג"ץ עם מועדי הפסקת הטיסות האזרחיות והצבאיות. זה בזיון בית משפט, אני לא מעלה על דעתי שמדינה מתנהגת ככה. שיהיה ברור שאני לא מתכוונת לאפשר למדינה להפר את ההסכם. המדינה צפויה להפסיד 4 מיליארד שקל, ובנוסף נתבע אותה פיצויים על הפרה של הסכם וחוסר תום לב".

 

אלא שעל פי חברי הכנסת החוק שהם מקדמים הוא אמצעי לעקוף את החלטת בג"ץ, וככזה הוא גם אמצעי לחץ על הגוש הגדול לקבל את המתווה.

 

בהקשר זה ח"כ איציק שמולי מסר ל"כלכליסט" כי ״יש פשרה על השולחן שכולם הסכימו לה ובעלי הגוש נסוגו פתאום. השבועיים האחרונים הם באמת סוג של הזדמנות אחרונה עבורם ואני קורא להם לחזור להסכמות שהיו וכללו את העתקת הטרמינל למתחם הצבאי. ההצעה לא פוגעת בהם במאומה ומאפשרת גם את המשך התעופה האזרחית וגם את קידום הליכי התכנון שלהם. אם לא תהיה הסכמה יהיה חוק וזה חייב להיות ברור, זו ההחלטה של ועדת השרים והכנסת כולה תתייצב מאחוריה״.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x