$
חדשות נדל

כחלון מציע: מס רכוש של 2.5% על קרקע עם תוכנית בנייה שלא מומשה

עד שנת 2000 נדרשו בעלי קרקעות לשלם מס רכוש אחת לשנה - אך הוא בוטל; חוק ההסדרים הקרוב צפוי לכלול את המס מחדש

עמרי מילמן 17:3420.07.16

חוק ההסדרים הקרוב צפוי לכלול בתוכו מס חדש - מס רכוש של 2.5% משווי הקרקע על קרקעות שיש להן תוכנית מאושרת לבנייה רוויה, אך טרם נבנה עליהן מבנה.

 

 

בעבר היה מס רכוש על קרקעות לא בנויות וללא עיבודים חקלאיים, אולם בעקבות תרעומת גדולה של הציבור על הנטל הכבד של המס, הוא בוטל בשנת 2000. בשנים האחרונות קיימו ברשות המסים מבצעים שהקלו בתשלומי הקנסות על חייבים במס זה במטרה לסגור את החובות הישנים.

 

תוכניות בנייה (אילוסטרציה) תוכניות בנייה (אילוסטרציה) צילום: שאטרסטוק (דימיטר סוטירוב)

 

עד שנת 2000 נדרשו בעלי קרקעות לשלם מס רכוש אחת לשנה, והוא עמד על אחוז מסוים משווי הקרקע. המס הזה נועד לתמרץ בעלי קרקעות למכור את הקרקע שלהם אם אינה בשימוש, אלא שאז הוחלט להוריד את שיעור הגבייה ל־0%. בשנה האחרונה להחלת המס הסתכמו הכנסותיו ב־458 מיליון שקל. כעת נבחנת האפשרות לחזור ולהטיל את מס הרכוש - אך רק על הקרקעות המאושרות לבנייה למגורים.

 

בפברואר האחרון חשף "כלכליסט" כי באוצר שוקלים להטיל את מס הרכוש בחזרה במטרה לעודד בנייה על קרקעות פרטיות, בעקבות פנייה של ח"כ אלי כהן (כולנו), אולם עד עתה הנושא לא קודם.

 

צעד זה מצטרף להכבדת מס הרכישה שהטיל כחלון בתקציב הקודם וקיצור זמן ההמתנה בו מתאפשר למשפרי דיור למכור

את דירתם הראשונה מבלי לשלם מס רכישה מוגדל - משנתיים לשנה וחצי.

 

בעבר הצביעה ועדת טרכטנברג על כך שקרקעות פרטיות, אשר מאושרות לבנייה, עומדות דוממות, מאחר שביטול מס הרכוש עליהן ביטל את התמריץ שהיה לבעלי הקרקעות לבקש היתרי בנייה ולקדם התחלות בנייה.

 

ב־2012 ביקש שר הבינוי דאז אריאל אטיאס להחזיר את מס הרכוש ל־2.5%, כפי שהיה לפני ביטול המס, על מנת לעודד מכירה של קרקעות זמינות לבנייה באזורי ביקוש, אולם ההצעה טורפדה בגלל התנגדות האוצר ורשות המסים, שטענו כי הגדלת שיעור המס תגרור עלויות תפעול שיהיו גבוהות יותר מסכומי המס שיתקבלו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x