$
חדשות נדל

תכתובת כואבת: הבן התחנן שכספה של אמו יעבור לנאמן - ענבל אור התעלמה

לידי "כלכליסט" הגיעה תכתובת בין בנה של אשה מבוגרת הסובלת מדמנציה, שרכשה דירה בפרויקט של אור, לבין עו"ד בקבוצה, שממחישה את חוסר האונים של הקונים

זוהר שחר לוי 06:5211.04.16
בדו"ח שפרסם לפני כעשרה ימים עו"ד איתן ארז — אז הנאמן מטעם בית המשפט לניהול קבוצת אור במסגרת הליך הקפאת ההליכים, וכיום המפרק הזמני של הקבוצה — הוא ציין כמה מקרים "מצערים ביותר" שבהם נתקל במהלך בדיקתו. הוא סיפור שהגיעו אליו מקרים של לקוחות שהוטעו על ידי ענבל אור ובין היתר הזכיר ניצולת שואה בת 86, זוגות צעירים וכן אישה בת 76 הסובלת משיטיון (דמנציה) ובנה נחשב לאפוטרופוס שלה.

 

הבן רכש דירה בפרויקט של ענבל אור ברחוב אלוף הניצחון ברמת גן בשמה ובכספה של אמו. מהלך כזה עבור חוסה שאינה מסוגלת לקבל החלטות בכוחות עצמה, דורש את אישור בית המשפט. אחת הדרישות היא שכספה של החוסה יהיה מוגן, כלומר יעבור לחזקת נאמן שישמור עליו עד לביצוע הפעולות שלשמן הוא נועד — רכישת הקרקע ותחילת הבנייה.

 

לידי "כלכליסט" הגיעה התכתובת בין בנה של האישה לבין אחד מעורכי הדין שעבדו עבור הקבוצה, שממחישה את חוסר האונים וחוסר הוודאות של רוכשי הדירות בקבוצת אור בחודשים האחרונים. הבן, שצריך להציג לבית המשפט מסמכים מסודרים המעידים על העברת הכסף לנאמן, פונה פעם אחר פעם לנציג החברה כדי לקבל אותם — אך לא מקבל תשובות.

 

התקשורת בין השניים החלה באמצע ינואר, זמן קצר לאחר שנחתם החוזה וכחודש וחצי לפני התפוצצות הפרשה. בתחילה הבן משוכנע שהכל בסדר ופונה לנציג בבקשה לקבל את החוזה. הנציג עונה לו "אין לחץ, נעשה זאת בשבוע הבא". כעבור שבוע הבן טרם קיבל את המסמכים, מקבל שוב הבטחה שהנושא יטופל והנציג מוסיף "אל תדאג, הכל תקין ועשית עסקה טובה".

 

בתחילת פברואר שב הבן ומתריע שלא קיבל לידיו חוזה. ב־24 לחודש הוא מבקש בהודעת ווטסאפ שתירשם הערת אזהרה על שם אמו בטאבו, ונענה שזה כבר בוצע. למחרת — ממש בזמן שיוצא צו איסור פרסום שאוסר לחשוף את החקירה נגד אור — כותב הבן: "אבי, תשתדל שענבל תעביר את ה־705 אלף שקל כפקדון נאמנות שלך... בוודאות הולך להיות סיפור על כך שהכסף לא הופקד בנאמנות עם חתימת החוזה כשמדובר בחסויה".

 

המפרק עו"ד איתן ארז. "מקרה מצער" המפרק עו"ד איתן ארז. "מקרה מצער" צילום: שאול גולן

 

אולם הבן לא מקבל תשובות ובתחילת מרץ עונה הנציג כי "(ענבל) מתקשה לטפל בכך כי לא נותנים לה מנוח". ב־4 במרץ מעדכן הנציג: "ענבל מאשרת העברת התשלום לחשבון נאמנות מחשבון החברה". אולם כעבור שבוע שוב כותב הבן: "ניתן לקבל אישור למי הועבר הכסף בנאמנות?" העו"ד משיב לו: "(הכסף) טרם הועבר — הוא יועבר".

 

הבן מבהיר לנציג, שהחברה בסכנה: "אם מחר אני מגיע (לבית המשפט) ללא אישור שהכסף הופקד בנאמנות... האפוטרופוס יבקשו בחזרה את הכסף, העסקה תבוטל והוא יפנה לבית המשפט לזימון החברה בהקשר לכסף". הנציג משיב: "ממתין לתשובה מענבל!!". רק אז כותב הבן: "תסביר (לענבל אור) מה המצב המשפטי ושמדובר בחסויה סיעודית. מה ייצא לה עכשיו אם תיפתח חקירה משטרתית, הרי הם ידעו שהכסף לא נשמר בנאמנות והכל עבודה בעיניים. אני לא רוצה לדבר יותר מדי. אם היא לא מחזירה את הכסף אני מחר במשטרה וברשות המסים. לי נמאס". על כך משיב הנציג: "אעדכן אותך בבוקר".

 

לטענת בנה של הקשישה, וכן גורמים שבדקו את העניין — 700 אלף שקל שהועברו לענבל אור לא הועברו לחשבון נאמנות. הבן קיבל המחאה על 400 אלף שקל, אולם היא חזרה בלי כיסוי. לאחרונה קיבלה החוסה דרישה ממס רכוש לשלם 96 אלף שקל על הרכישה. הנושא נמצא עתה בטיפול המחלקה המשפטית של מס רכוש.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x