$
נדל"ן עולמי

פרויקט הפינוי-בינוי הגדול בעולם: הודו תבנה 20 מיליון יחידות דיור במקום שכונות עוני

ראש הממשלה נרנדרה מודי יציג את תוכנית "דיור לכל" במסגרת הצעת התקציב שתוגש לפרלמנט בדלהי ביום שבת. השלמתה צפויה להימשך שבע שנים, והדירות יימכרו במחיר מסובסד למשפחות עניות שמשתכרות פחות מ־160 דולר לחודש

בלומברג 21:1424.02.15

ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי מתכנן לבנות 20 מיליון בתים בתוך שבע שנים כדי לאכלס בהם את דיירי שכונות העוני בהודו. התוכנית, שצפויה להיות פרויקט השיכון הגדול ביותר בעולם, היא חלק מממתווה התקציב לשנה הנוכחית ולשנה הבאה שממשלת הודו צפויה להציג בשבוע הבא.

 

 

 

עם כניסתו לתפקיד במאי אשתקד הכריז מודי על השקת תוכנית "דיור לכל", שנועדה למצוא פתרון לכ־170 מיליון הודים שחיים בפחונים ומבנים ארעיים בשכונות העוני העצומות ברחבי תת־היבשת. כעת מודי מבקש להשיק תוכנית נועזת שבמהלכה ייבנו עד שנת 2022 כ־20 מיליון יחידות דיור על שטחן של שכונות העוני וישווקו לדייריהן במחירים מופחתים.

 

 

שכונת עוני במומבאי שכונת עוני במומבאי צילום: בלומברג

 

התוכנית עשויה לתת דחיפה ממשית לכלכלת המדינה ולעודד צמיחה. "אם לעני יהיה בית לחזור אליו, תתגבר תחושת הביטחון שלו ותפוקת העבודה שלו תגדל", אומר ראש מחלקת נדל"ן ובינוי בסניף ההודי של פירמת רואי החשבון KPMG, ניראז' בנסאל. "זה עשוי להיות קטר חזק שימשוך את שאר הקרונות של המשק", הוא מוסיף.

 

על פי הערכות של KPMG ומכון המחקר ההודי לפיתוח, עלות הפרויקט תהיה 2 טריליון דולר.

 

הממשלות הקודמות רצו לקדם סוגיות חברתיות באמצעות תוכניות במימון ממשלתי, ואילו מודי, בעל התפיסות הניאו־ליברליות, צפוי להעביר את מימוש התוכנית לידיים פרטיות.

 

מודי כבר נקט כמה צעדים כדי להוציא אותה לפועל, למשל מתן אישור ליזמים וקבלנים לגייס הון ממקורות זרים. נוסף על כך, הוא הוציא צו ממשלתי במטרה להקל בהפשרת קרקע לטובת מטרות כמו בניית דיור בר־השגה. ואולם, הצו עדיין דורש את אישור הפרלמנט.

 

גם משרד השיכון והפיתוח העירוני ההודי נרתם לקידומה של התוכנית בשינוי התקנה שמגבילה את השטח של כל בניין בשכונות העוני. המשרד ינסה גם לזרז את מתן אישורי הבנייה ברשויות המקומיות.

 

לאחר השלמת הבנייה מרבית יחידות הדיור ישווקו במחיר מסובסד למשפחות שמרוויחות פחות מ־10,000 רופי (כ־160 דולר) לחודש, ואילו השאר יוצעו לכלל הציבור במחירי שוק.

 

לצד תוכנית הדיור השאפתנית מודי צפוי לקדם רפורמות נוספות במסגרת התקציב, שיוצג ביום שבת הקרוב תחת הכותרת "בונים מחדש את הכלכלה". אחת מהן היא רפורמה במערכת המיסוי, שתתמקד בפישוט חישוב מס ההכנסה ובהטלת מס אחיד על סחורות ושירותים בכל רחבי המדינה. כמו כן, מודי צפוי להורות על ביטול הסבסוד של הממשלה לחברות ציבוריות במגזרים מסוימים כדי לפתוח את השווקים לתחרות וגם כדי לפנות כספים למטרות אחרות.

 

התקציב צפוי לכלול רפורמה בזכויות העובדים בהודו באמצעות עדכון דיני העבודה המיושנים שאינם מותאמים לעבודה עם תאגידים בינלאומיים. יתרה מזאת יוקצו כטריליון דולר לשיקום תשתיות התחבורה, החשמל והמים של הודו, שמונעות פיתוח ומרחיקות משקיעים פוטנציאליים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x