$
חדשות נדל

בית המשפט הקפיא לעיריית ת"א את מכרז הקמת הטיילת בין בוגרשוב לפרישמן

זאת בשל בקשה של חברה לעבודות הנדסיות שמבקשת להשתתף במכרז להוצאת צו ביניים בטענה כי מספר סעיפים שהוכנסו בו מפלים לרעה חברות קבלניות

יעל דראל 20:3630.09.14

בית המשפט לעניינים מנהליים הוציא צו מניעה זמני כנגד מכרז של חברת "אתרים", חברה בבעלות עיריית תל אביב ומשרד התיירות, לשיפוץ ובניית חלקה המרכזי של הטיילת החדשה על חוף ימה של תל אביב. הרקע להחלטה: בקשתה של חברת רם, חברה לעבודות הנדסיות וביצוע תשתית, חברה קבלנית שמבקשת להשתתף במכרז, להוצאת צו ביניים כנגד המכרז בטענה כי מספר סעיפים שהוכנסו בו מפלים לרעה חברות קבלניות.

 

בקשתה של חברת רם לבית המשפט לוותה בדרישה לשינוי המכרז, אותה שיגרה התאחדות בוני הארץ (הקבלנים) לחברת אתרים בטענה כי הוא כולל מספר "קריטריונים פסולים" המהווים יחדיו כ-47% מכלל הניקוד במכרז – ובמרכזם סעיפים המפחיתים ניקוד במכרז לכל חברה שניהלה הליכים משפטיים כנגד עיריית תל אביב.

 

טיילת תל אביב טיילת תל אביב צילום: shutterstock

 

החלק בפרויקט הטיילת החדשה שבנייתו הוקפאה הינו הקטע המשתרע בין חופי פרישמן ובוגרשוב בעיר. על פי ההחלטה, במסגרת הצו הזמני נאסר על חברת אתרים לפתוח את ההצעות במכרז עד לקבלת תגובתה לבית המשפט. מבדיקת כלכליסט עולה כי המכרז שפורסם בחודש אוגוסט, אמר היה להיסגר ב-21 בספטמבר אולם שלב פתיחת המעטפות במכרז ייאלץ להמתין להחלטה שתתקבל. הדיון הקרוב בבית המשפט בנושא נקבע ל-28 באוקטובר.

 

דרישת שינוי הקריטריונים במכרז הנוכחי נשלחה מהתאחדות בוני הארץ לחברת אתרים באמצעות עו"ד יהודה רווה וכוללת התייחסות למספר "קריטריונים פסולים" במכרז. כך למשל, במסגרת המכרז דורשת אתרים כי החברה שתזכה תציג רצף בעלות של עשר שנים לפחות של אותם בעלים. בהתאחדות טוענים כי אין בין דרישה זו לבין יכולת החברה לבנות את הטיילת כל קשר, מאחר וחברות בנייה רבות מחליפות מידי פעם בעלים.

 

אולם הסוגיה המרכזית שכנגדה קובלת ההתאחדות כוללת סעיפים הקובעים כי חברה שהיתה מעורבת בהליכים משפטיים כנגד עיריית תל אביב או תאגידים הקשורים לעיריית תל אביב, תיפגע בניקוד במכרז בשיעור של כ-30% מניקוד האיכות לקבלנים, בלי קשר לשאלה מה היתה המחלוקת המשפטית בין הצדדים ומה היתה תוצאת ההליך המשפטי. "למען המחשת האבסורד בקריטריון זה, תוצג הדוגמא הבאה: אם המציע סבור כי עיריית תל אביב גבתה ממנו ארנונה שלא כדין והוא פעל להגשת תובענה בעניין, הרי שהמציע 'ייענש' בהורדה של 5 נקודות".

 

"קריטריונים אלו, לא רק שאינם בוחנים את יכולתו המקצועית של המציע לבצע עבודות, אלא שהם בלתי סבירים ובלתי מידתיים, באופן חריג. חמור מכך, המזמין, אגב הליכי המכרז, "מעניש" כל מציע שההין לנהל הליך משפטי כלשהו כנגדו", נכתב. בית המשפט נעתר כאמור לבקשתה של חברת רם, חברה לעבודות הנדסיות ופיתוח תשתיות לאחר שדרישת התאחדות בוני הארץ לבטל רשימת קריטריונים פוסלים במכרז, נענתה בשלילה.

 

סגן נשיא התאחדות בוני הארץ, אשר גרין, תקף את סעיפי המכרז של פרויקט הטיילת וטען כי "מדובר בניסיון של גוף ציבורי להשתמש במכרז ככלי הגנה מפני תביעות נגדו, גם אם הן מוצדקות. החלטה כמו זו פוגעת בחופש העיסוק של ספקים וקבלנים ובסופו של דבר מפחיתה את התחרות בענף באופן שעלול לפגוע בקופה הציבורית. אנחנו דורשים מחברת אתרים לבטל את הסעיפים המקפחים במכרז זה ולא לחזור על התנהלות מסוג זה גם בעתיד".

 

מחברת אתרים נמסר בתגובה: כי "חברת אתרים איננה נוהגת להגיב על נושאים העומדים ותלויים בבית המשפט. מדובר בפנייה אחת של קבלן המצוי בסכסוך עם אתרים על עבודות שביצע עבורם. נדגיש כי לא ניתן צו מניעה על ידי בית המשפט אלא צו זמני במעמד צד אחד ללא בחינת הטענות לגופן".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x