$
חדשות נדל

במשרד האוצר בוחנים: ביטול הפטור ממס למשכירי דירות

כיום נהוג פטור עד לסכום של 5,000 שקל בחודש, אולם צוות של משרדי האוצר והמשפטים בוחן לבטלו, להוציא השכרה עד סכום זה לתקופה של 3 שנים ויותר

עינת פז-פרנקל 17:3926.06.14

צוות משותף של משרדי המשפטים והאוצר בוחן את ביטול הפטור ממס למשכירי דירות עד סכום של 5,000 שקל בחודש, שכיום פטור ממס. ואולם על פי ההצעה, נבחנת האפשרות להטיל מס מהשקל הראשון על הכנסות משכירות - למעט על בעלי דירות שישכירו אותן לתקופה של לפחות שלוש שנים בסכום של עד 5,000 שקל.  גם אם הכוונה טובה - לתמרץ בעלי דירות להשכיר אותן לתקופה ארוכה - היא מיטיבה עם בעלי נכסים להשכרה, כלומר עם שכבת אוכלוסייה חזקה ממילא.

הצוות, שמכין את תזכיר חוק יחסי משכיר שוכר, אמור היה להפיץ את התזכיר כבר לפני חודש. על פי החלטת קבינט הדיור של הממשלה מ-24 במרץ, לצוות הוקצבו לכך 60 יום. הצוות שמגבש את "חוק השכירות ההוגנת", בוחן, בין היתר, את הסוגיות הבאות: הסדרת פיקוח על גובה עדכון שכר דירה למגורים, העלאת שכר הדירה, זהות הגורמים האחראים להפעלת מערך הפיקוח וסמכויותיהם ובחינת שילובן של הרשויות המקומיות במהלך, והיקף הרגולציה הדרושה והסנקציות שיחולו על מפרי החוק.

 

תל אביב. הצעה שמיטיבה עם בעלי הנכסים - אוכלוסייה חזקה ממילא תל אביב. הצעה שמיטיבה עם בעלי הנכסים - אוכלוסייה חזקה ממילא צילום: גלעד קוולרצ'יק

 

בניגוד למרבית מדינות המערב, בהן קיים פיקוח על יחסי השוכר־משכיר, הן ביחס למחיר והן ביחס לתקופת השכירות, בישראל עוד אין רגולציה בנושא. אחת המטרות העיקריות של החוק המתגבש היא להגביל את העלאת שכר הדירה לפעם בשלוש שנים, שבמהלכן יהיה שכר הדירה צמוד למדד. יצוין כי ברבעון הראשון של השנה עמדה השכירות הממוצעת בישראל על 3,649 שקל בחודש, זינוק של 7% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x