$
חדשות נדל

נחשף בכלכליסט

צרות בעסקת הענק: קנדה ישראל פורשת מפרויקט השוק הסיטונאי

החברה לא תשתתף בביצוע שלב ב' של הפרויקט שבשטח שבבעלות תנובה; שותפתה, חברת מגדלי גינדי 100, שוקלת להכניס במקומה את היזמים משה ויגאל גינדי; אחת הבעיות בפרויקט היא הצפיפות הגדולה שלו

עינת פז-פרנקל 21:4722.05.14
כפי שנחשף ב"כלכליסט": קנדה ישראל שבשליטת ברק רוזן ואסי טוכמאייר לא תשתתף בביצוע שלב ב' של פרויקט השוק הסיטונאי בתל אביב, שבו צפויות להיבנות כ-600 יחידות דיור, כך דיווחה החברה הערב (ה').

 

שותפתה של קנדה ישראל היא חברה פרטית של משפחת גינדי, חברת מגדלי גינדי 100 שבבעלות אורי לוי ורעייתו, מנור גינדי וכפיר גינדי. כעת שוקלת מגדלי גינדי 100 להכניס במקום קנדה ישראל כשותפים את היזמים משה ויגאל גינדי, הוריהם של בעלי החברות גינדי השקעות וגינדי החזקות.

 

 

מה דעתך על מניית ישראל קנדה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בדצמבר 2013 דיווחה קנדה ישראל כי רכשה מקבוצה בראשות תנובה ועיריית תל אביב קרקע למגדל בן 44 קומות וכ־300 יחידות דיור תמורת 365 מיליון שקל, וכן אופציה לרכישת מגדל נוסף זהה במתחם השוק הסיטונאי שבצומת הרחובות קרליבך, החשמונאים ומנחם בגין בתל אביב תמורת כ־380 מיליון שקל. השותפה השווה של קנדה ישראל בעסקה היא החברה הפרטית של משפחת גינדי, שבעליה הם כאמור גם בעלי השליטה בגינדי השקעות דרך גינדי קפיטל.

 

השבוע דיווחה קנדה ישראל הציבורית כי קיבלה הארכה לתקופת היציאה מהשותפות, שנקבעה בחוזה בדצמבר 2013, וזאת עד ל־22 במאי. בהסכם שנחתם בדצמבר ניתנו 150 יום שבהם קנדה ישראל תהיה רשאית "לפרוש מהשתתפותה בביצוע הפרויקט, ובלבד שתודיע על כך לחברת השותף בהודעה מראש ובכתב, שתימסר לחברת השותף עד לתום תקופת היציאה". השותפות כבר הפקידה בידי נאמן המוכרות - קבוצה בראשות עיריית תל אביב ותנובה - את התשלום הראשון, בהיקף של 25 מיליון שקל, מתוכם 12.5 מיליון שקל הופקדו על ידי קנדה ישראל.

 

 

  צילום: עמית שעל

 

קנדה ישראל סירבה השבוע להתייחס לסיבות לפרישה אפשרית שלה מהפרויקט. אחת הבעיות בפרויקט היא הצפיפות הגדולה שלו - במשולש הקטן צפויות להיבנות 1,200 יחידות דיור ועוד קניון בשטח בנוי של כ־70 אלף מ"ר. נוסף לכך, בימים של אי־ודאות בענף הנדל"ן הנובעת בעיקר מתוכניות הממשלה האגרסיביות להורדת מחירי הדירות - ייתכן שבקנדה ישראל יחליטו שלא להמר על סכום כה משמעותי של כ־745 מיליון שקל.

 

במתחם נותר מגרש לעוד שני מגדלים בני כ־600 יחידות דיור שאותם טרם מכרו בעלות הקרקע. בחלק הראשון של מתחם השוק הסיטונאי מקימים גינדי השקעות, משה ויגאל גינדי ורבוע כחול נדל"ן 720 יחידות דיור (פרויקט גינדי תל אביב) וקניון, כאמור.

 

העובדה שחברה ציבורית גדולה כמו קנדה ישראל חושבת, ככל הנראה, שמדובר בעסקה לא כדאית, מעלה שאלות לגבי אחד מנכסי המקרקעין הגדולים ביותר של תנובה. הקבוצה שבראשותה כבר גרפה לכיסה 1.4 מיליארד שקל על המתחם בשנים האחרונות. בעבר ניסתה תנובה למכור את חטיבת הקרקע בשלמותה, אך ללא הצלחה. כעת, גם עתידו של החלק השני מתוך שלושה (הראשון נמכר כאמור לגינדי ורבוע כחול) אינו ברור, שכן משפחת גינדי תצטרך למצוא שותף שייכנס בנעלי קנדה ישראל. גםגינדי השקעות עברה שנה קשה בשל קריסת המרפסות בחדרה ולכן הפנייה להורים, משה ויגאל גינדי, נראית כבחירה טבעית.

 

חברת מגדלי גינדי מסרה בתגובה כי: "הודעת קנדה ישראל נעשתה בהתאם להוראות ההסכם בין הצדדים ובתאום עם גינדי וכי מגדלי גינדי לוקחת את חלקה של ישראל-קנדה בפרויקט. מגדלי גינדי מאחלת לישראל-קנדה הצלחה בהמשך עסקיה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x