$
חדשות נדל

ועדת הערר שדנה בחריש: "יש לשקול את תכנון הישוב מחדש"

בהחלטת ביניים של ועדת המשנה לעררים במועצה הארצית לתכנון ובניה היא הורתה למשרד השיכון לבחון מחדש את נושא הבניה לגובה ותקני החניות לנוכח הסבירות כי חריש לא תהיה עיר חרדית

דותן לוי 20:5724.12.13

החלטת ביניים שהתקבלה היום (ג') על ידי הועדה לעררים של המועצה הארצית בעניין חריש מקבלת את הערר שהוגש בנוגע לתכנון הישוב מחדש, לנוכח הסבירות כי העיר לא תאוכלס ברובה על ידי חרדים. ההחלטה התקבלה בעקבות התנגדות שהגישו חמי בר אור ונעם הלל, תושבי חריש, ומייסדי "חריש הירוקה" באמצעות עורך הדין ישי שניידור.

 

בערר טענו בר אור וחבריו, כי בעקבות פסילתן של העמותות החרדיות ברור כעת כי אופיו העתידי של הישוב ישתנה, ולפיכך יש לבחון מחדש את תכנונו אשר הותאם במקור לאוכלוסיה החרדית על כל המשתמע מכך, כולל בניה רויה נמוכה יחסית, מבני ציבור המתאימים לחרדים ותקני חניה ביחס מועט להיקף האוכלוסיה.

 

ועדת הערר כתבה בהחלטתה – "לנוכח האפשרות הסבירה כי אוכלוסיית העיר תהיה אוכלוסייה מגוונת, בניגוד להנחת העבודה שהייתה בשעת ההחלטות הקודמות... מתבקש משרד השיכון להציע חלופות למקומות שבהם ניתן יהיה לבנות בניה גבוהה יותר מזו המתוכננת על פי התוכנית שבפנינו...כמו כן, לעניין זה מתבקשת גם התייחסות משרד השיכון או הועדה המיוחדת לפתרונות החניה שידרשו במצב של הוספת קומות לגובה, לרבות מיקומים אפשריים של חניות תת קרקעיות" .

 

חריש חריש צילום: אלעד גרשגורן

 

לדברי בר-אור "חריש הירוקה הגישה התנגדות לתכנון להמשך פיתוח העיר חריש במתכונת הקיימת. העיר חריש תוכננה במקור לאוכלוסייה חרדית. חריש הירוקה פעלה כל השנים והצלחנו לשנות את פני העיר ולפתוח אותה לכלל הציבור. היום אנחנו רואים מצב קיים של אלפי זוגות צעירים ומשפחות חילוניות שיאכלסו את העיר הזאת. בעיר תהיה גם אוכלוסייה דתית לאומית משמעותית. אין כל הגיון שמוסדות התכנון ימשיכו להתנהל על פי תכנון שנעשה בעבר, עבור אוכלוסייה, שברובה המכריע, אינה הולכת להיות חלק ממרקם העיר החדשה. חריש הפכה להיות עיר שהרכב האוכלוסייה שלה יהיה דומה למודיעין.

 

אי לכך, חריש הירוקה ביקשה ממוסדות התכנון לעשות את המתבקש על פי כל הגיון בריא – להתאים את התכנון לאוכלוסיית היעד הצפויה. אין סיבה שלא יגביהו את גובה הבניינים, באזורים שהדבר מתאפשר, מבניינים שתוכננו לחמש קומות בלבד, לבניינים שיגיעו גם לגובה של שבע ואף שמונה קומות" אמר בר-אור.

 

 עוד הוא הוסיף כי "חשוב להדגיש – לא ביקשנו לבנות בחריש מגדלי ענק, דבר שעלול ליקר מאוד את עלויות הבניה ולא להתאים לאופי האזור. דבר זה גם ידרוש תכנון מחודש של כל התוכנית, ויכול לייצר עיכובים בהמשך פיתוח העיר. ביקשנו דבר פשוט – על בסיס התכנית הקיימת, בכל מקום שניתן – לבדוק את האפשרות למקסם את הבניה בכל תא שטח ולהעלות מעט את גובה הבניינים, תוך התאמת תקני החניה ובחינה תחבורתית הולמת. מצאנו את עצמנו במצב אבסורדי – שבזמן שמדינת ישראל נמצאת במשבר הדיון הגדול בתולדותיה, אנחנו, תושבי העיר, צריכים להסביר למשרד השיכון ולמוסדות המדינה שכדאי להוסיף דירות בכל מקום שאפשר. בנוסף לכך, חריש נמצאת בליבו של אזור נופי רגיש. יש לבדוק את אפשרות המיצוי המקסימלי של כל תא שטח, בלי פגיעה בחזות פני העיר כדי לצמצם את הפגיעה ביער ולשמור על אחד הנכסים החשובים של העיר – השטחים הירוקים המדהימים שסובבים אותה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x