$
נדל

המועצה האזורית גליל עליון הפשירה 132 יחידות לשיווק

המגרשים ישווקו בקיבוצים קדרים, משגב עם, דפנה, מלכיה ומחניים על רקע מציאת פתרונות לבעיית התעסוקה באזור

על רקע עליית מחירי הדירות נראה כי הביקושים למגרשים בצפון הארץ מתחזקים. בתחילת השבוע הכריזה המועצה האזורית הגליל העליון על גל שיווק של 132 יחידות דיור בחמישה קיבוצים בתחומי המועצה.

 

לדברי אהרון ולנסי, ראש המועצה האזורית הגליל העליון, הביקושים למגורים באזור הלכו והתחזקו ב-10 השנים האחרונות והמועצה גדלה בכ-5,000 תושבים והגיעה לכ-17.5 אלף תושבים כיום. הבעיה שנוצרה הייתה, לדבריו, על רקע המחסור במגרשים להפשרה. "אנחנו משווקים עכשיו גל קטן יחסית של מגרשים אבל המטרה שלנו היא להגיע לכ-20 אלף תושבים עד שנת 2020 עם שיווק נרחב יותר של קרקעות בשנים הקרובות", הסביר ולנסי.

 

הדמיה לבית בקיבוץ מלכיה הדמיה לבית בקיבוץ מלכיה

 

בקיבוץ קדרים שממוקם 15 דקות נסיעה מצומת גולני ישווקו 30 מגרשים במחיר של כ-229 אלף שקל. בקיבוץ נמכרים גם בתים בשיטת בנה ביתך בשטח 90-160 מ"ר במחירים הנעים בין 962 אלף שקל ל-1.22 מיליון שקל.

 

בקיבוץ משגב עם החלו למכור בתים ישנים שישופצו ויורחבו. מדובר בפרויקטים המיועדים למשפחות צעירות המעוניינות להשתלב בקהילה קיבוצית שמספקת גם מערכת חינוך מגיל 0 ועד גיל 18. הקיבוץ מעמיד כ-27 קוטג'ים חד משפחתיים ודו משפחתיים על רבע עד חצי דונם והמחירים נעים בין 200 ל-450 אלף שקל.

 

בקיבוץ דפנה הממוקם למרגלות החרמון יוצאת לדרך הרחבה שלישית במקום. במסגרת תוכנית של ממשלת ישראל למכירת הבתים ימכרו 63 בתים בשנים הקרובות, 20 מגרשים יצאו לשיווק במחיר של כ-800 אלף שקל ויבנו על ידי חברת א.ב. רימונים.

 

גם בקיבוץ מלכיה מדובר בסיבוב שלישי של הרחבת הקיבוץ. בקיבוץ 46 מגרשים בשטח 600-900 מ"ר שעליהם תבנה חברת ש.ברוך בתים בשטח 100-225 מ"ר במחירים שיחלו מ-770 אלף שקל.

 

בקיבוץ מחניים הסמוך לראש פינה ישווקו 16 מגרשים בשטח חצי דונם לבניה עצמית. על הקרקע תוכנית לבתים בשטח 100-250 מ"ר שמקדמת חברת אלפא מליבו. מחירי הבתים יחלו בכ-1.02 מיליון שקל.

 

הדמיה במשגב עם הדמיה במשגב עם

 

לדברי ולנסי בעוד שלוש שנים מתוכננת התפתחות משמעותית בנושא התחבורה עם פתיחתו של כביש חדש שיקצר את הנסיעה מהגליל העליון לתל אביב ויעבור דרך כרמיאל ואזור תעסוקה נוספים. "הבעיה המרכזית שנשארה באזור הזה היא נושא התעסוקה", אומר ולנסי. לדבריו, לאחרונה חלו התפתחויות בנושא - כמו למשל הקמת בית הספר לרפואה בצפת שקודם על ידי פורום 15 רשויות הגליל המזרחי שבראשו הוא עומד, או החלטת הממשלה על קידום אזור צחר כאזור לפיתוח חממות טכנולוגיות. הפורום מקדם גם את פעילותו של מכון מיג"ל שהוא מכון מחקר גלילי של החברה לפיתוח הגליל ובכוונתו לקדם הקמה של רשות מחקר גלילית באזור קריית שמונה וישנם גם פארקי תעשייה כמו הפארק בדלתון ובתל חי מספקים משרות לעובדי היי טק.

 

"למרות כל ההתפתחויות, נושא התעסוקה הוא עדיין הקושי העיקרי של תושבים שמחליטים על מעבר ליישובי הגליל. האבטלה באזור הזה נמוכה ומגיעה ל-4% ורוב התושבים החדשים שהגיעו עזבו את מקום עבודתם הקודם ומצאו אלטרנטיבה באזור, אבל הגיוון התעסוקתי לא מספק וצריך להמשיך ולעבוד בנושא הזה", אמר ולנסי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x